Σάββατο 8 Αυγ 2020 8:49      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ενημερωτική εκδήλωση για το πολυνομοσχέδιο από την Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων

«Σε όλες τις μεγάλες πόλεις, σε όλη την Ελλάδα, η ΟΤΟΕ οργανώνει ειδικές θεματικές εκδηλώσεις, προκειμένου να ενημερωθούν οι τραπεζοϋπάλληλοι και οι τοπικές κοινωνίες για τα αντεργατικά σχέδια της Κυβέρνησης» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων, κλιμάκιο της οποίας θα βρίσκεται αύριο Πέμπτη στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης με σκοπό την ενημέρωση των τραπεζοϋπαλλήλων του νομού.

«H συγκέντρωση πραγματοποιείται, ενόψει της κατάθεσης και της συζήτησης στη Βουλή του Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου, που οι διατάξεις του πλήττουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα» , επισημαίνουν.

Τα θέματα που θα συζητηθούν

Τα θέματα, για τα οποία θα γίνει ενημέρωση είναι: οι παρεμβάσεις της Κυβέρνησης που πλήττουν τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (υπονόμευση της αρχής της εύνοιας για τον εργαζόμενο και της επεκτασιμότητας των Συμβάσεων). Η κατάργηση, ουσιαστικά, της πρόσβασης στη Διαιτησία. Η θεσμοθέτηση από την Κυβέρνηση έντονα αμφισβητούμενων παρεμβάσεων στη συλλογική αυτονομία και στην άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της ΟΤΟΕ για να μην περάσουν αυτές οι αντεργατικές ρυθμίσεις. Οι διεκδικήσεις της ΟΤΟΕ για να επανέλθει η ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις. Προετοιμασία αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΟΤΟΕ

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top