Πέμπτη 20 Σεπ 2018 11:29      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας: Στόχος η επιμήκυνση της καλοκαιρινής περιόδου

Ικανοποιητική ήταν η τουριστική κίνηση στην Πιερία το καλοκαίρι  όπως τονίζει η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Ξυπτερά. Όπως επεσήμανε ο Ιούνιος ήταν  πολύ καλός, καλύτερος από πέρυσι, σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν  οι ξενοδόχοι από όλη την Πιερία. Γενικότερα η κίνηση κυμάνθηκε σε πολύ καλά επίπεδα όπως επίσης και ο Σεπτέμβριος ο οποίος «τράβηξε» λίγο παραπάνω, πράγμα ιδιαίτερα θετικό. 

Επέκταση της καλοκαιρινής περιόδου 

Ωστόσο όπως επισημαίνει η κα Ξυπτερά,, αυτό μόνο από μονο του δεν λέει κάτι. «Πρέπει να αυξήσουμε τις διανυκτερεύσεις στην αρχή και το τέλος της σαιζόν, από  τον Μάιο και μέχρι τέλη Οκτωβρίου. Θέλουμε να κάνουμε επέκταση της καλοκαιρινής σεζόν» τόνισε η πρόεδρος και πρόσθεσε ότι δεύτερος στόχος είναι οι πληρότητες. « Οι πληρότητες από μόνες τους δεν λένε  τίποτα, διότι υπάρχει υπερφορολόγηση και οι υποχρεώσεις είναι πολύ μεγάλες όπως και το λειτουργικό κόστος». 

Πολλές μορφές τουρισμού 

Σύμφωνα με την κα Ξυπτερά, η  επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, δηλαδή της καλοκαιρινής  περιόδου  από τον Μάιο μέχρι τέλη Οκτωβρίου είναι το μεγάλο στοίχημα για την Πιερία.» Η Πιερία μπει να στηρίξει πολλές μορφές τουρισμού και όχι μόνο το μοντέλο ήλιος και  θάλασσα. Έχει ένα οδικό δίκτυο πάρα πολύ καλό, το αεροδρόμιο είναι  δίπλα, η Εγνατία οδός, και αυτά είναι από τα μεγάλα πλεονεκτήματα. Αυτό που χρειάζεται είναι να βρούμε αυτούς τους επισκέπτες οι οποίοι ταξιδεύουν την άνοιξη, που κάνουν τουρισμό και ταξίδια με σκοπό να απολαύσουν την φύση».

Ο σχολικός – αθλητικός- χειμερινός  τουρισμός 

Μια σημαντική παράμετρος είναι επίσης ο σχολικός τουρισμός, να επισκεφτούν την περιοχή σχολεία τους μήνες  Μάρτιο και τον Απρίλιο. Επιπλέον όσες περισσότερες  αθλητικές διοργανώσεις γίνονται,  τόσο μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. « Γενικά η Πιερία είναι προορισμός που πραγματικά έχουμε κίνηση όλο το χρόνο. Το χειμώνα έχουμε επίσης πολλές δυνατότητες το χιονοδρομικό στο Ελατοχώρι, ο Π, Παντελεήμονας  η Σκοτίνα,  δίνουν επιπρόσθετη αξία στον  τουρισμό της Πιερίας» υπογράμμισε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων. 

Το κεφάλαιο Όλυμπος

Σε ότι αφορά την αξιοποίηση του Ολύμπου η κα Ξυπτερά τονίζει ότι ο  Όλυμπος από μόνος του δεν χρειάζεται συστάσεις. «Όλη η περιοχή πρέπει να προβάλλεται με το όνομα Όλυμπος. Όμως ένα μύθος, από μόνος του δεν μπορεί να δώσει την προώθηση  που θέλουμε. Θα πρέπει να γίνουν κάποια έργα που θα δίνουν λίγη παραπάνω επισκεψιμότητα,  δηλαδή περισσότερα μονοπάτια, κάποια μικρής μορφής παράβαση, ίσως αναψυκτήρια  ή στάσεις όπου  θα υα επισκέπτεται ο κόσμος.  Ο Όλυμπος αυτή τη στιγμή έχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα κυρίως όμως από ορειβάτες.

Όμως ο περισσότερος κόσμος δεν είναι ορειβάτες. Αν λοιπόν στα χαμηλά του Ολύμπου  είχαμε κάποια μονοπάτια που θα συνέδεαν το βουνό με αρχαιολογικούς χώρους, ή τα χωριά της νότιας  Πιερίας ή θα συνέχισαν στην άλλη πλευρά στα Πιέρια Όρη , τέτοιες κινήσεις θα μπορούσαν να αποδώσουν.. Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ευρωπαίων τουριστών που κάνουν τέτοιο τουρισμό, μέσα στην φύση» καταλήγει η κα Ξυπτερά.

 

 

Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Ξυπτέρα Λάμπρου

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top