Τετάρτη 23 Σεπ 2020 22:11      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επαναλειτουργούν από χθες οι λαϊκές αγορές στην Πιερία

ΜΕ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ 70%

Άνοιξαν και πάλι από χθες οι λαϊκές αγορές στην Πιερία από χθες μετά από το «λουκέτο» που είχε μπει στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για τον covid19. Η φωνή των παραγωγών και των προέδρων των λαϊκών αγορών έφτασε στα «αυτιά αυτών που έπρεπε» σύμφωνα με τον πρόεδρο των παραγωγών κ. Νίκο Παπανικολάου και έτσι με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης με την οποία επαναλειτουργούν οι λαϊκές στην Πιερία αλλά και στους όμορους νομούς .

Ο Πρόεδρος των παραγωγών

«Η ταλαιπωρία είναι από το Φεβρουάριο, όλο αυτό το διάστημα νοσούμε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά σε τέτοια πράγματα», αναφέρει ο κ. Παπανικολάου ο οποίος έκανε λόγο για πτώση κάτω του 70% στις περιφερειακές λαϊκής και 30% στις λαϊκής της Κατερίνης. Επιπλέον όπως είπε χαρακτηριστικό τα κατάστασης είναι το γεγονός πως σε δυο προϊόντα, στη ντομάτα και τα ροδάκινα η ζημιά σε τέσσερις μέρες άγγιξε τους 300 τόνους. Ο κ. Παπανικολάου ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν έτσι ώστε να εισακουστεί το αίτημα των παραγωγών και να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι όροι λειτουργία

Σύμφωνα με την απόφαση, σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών. Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά, πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις λαϊκές αγορές ευθύνης τους. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Η απόφαση ισχύει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.  

 

 

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top