Κυριακή 9 Αυγ 2020 11:13      

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ: Το έργο και οι δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού Κ. Μακεδονίας

Στο έργο και τις δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει ως σκοπό την ενίσχυση της πολιτιστικής ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού & Αθλητισμού της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, κ. Σοφία Μαυρίδου, η Πρόεδρος και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Άννα Μυκωνίου και η Τομεάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αικατερίνη Περιστέρη.

Το Κέντρο Πολιτισμού

Όπως επεσήμανε η πρόεδρος κα Μυκωνίου, το κέντρο πολιτισμού της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας σκοπός είναι της εταιρίας είναι η ενίσχυση και προαγωγή της πολιτιστικής ζωής και καλλιτεχνικής παιδείας και δημιουργίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στις αρμοδιότητες του κέντρου, που έχει μοναδικό μέτοχο την Περιφέρεια και χρηματοδοτείται από αυτή, ανήκουν ιδίως η ανάπτυξη και προώθηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων, η διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. η διενέργεια ερευνών για πολιτιστικά θέματα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μετά από πρόταση της αντιπεριφερειάρχη κα Μαυρίδου το Κέντρο Πολιτισμού χρηματοδοτείται με ένα ποσό από όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κ. Μακεδονίας, προκειμένου να μπορεί να παράξει έργο.

Έχει να επιδείξει σημαντική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα, της Περιφέρειας, υλοποιώντας πληθώρα εκδηλώσεων και παρεμβάσεων οργανώνοντας πολλές εκδηλώσεις και δρώμενα είτε με αυτοδιοργανώσεις είτε σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με Πολιτιστικούς και Κοινωνικούς Φορείς, ή με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ή ακόμα και με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, με αποκορύφωμα το Φεστιβάλ Επταπυργίου. Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει φέτος στις 10 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Ιουλίου και θα είναι όπως είπε η κα Μυκωνιάρη διπλάσιες οι μέρες σε σχέση με πέρυσι.

Η κα Περιστέρη

Από τη πλευρά της η Τομεάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αικατερίνη Περιστέρη, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και όλους τους φορείς που έχει ως αποτέλεσμα όπως είπε να παράγεται ουσιαστικό έργο.

Η κα Μαυρίδου

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης κα Μαυρίδου αναφέρθηκε στην συνεργασία που υπάρχει σημειώνοντας ότι γίνονται επαφές για συνεργασία με το Φεστιβάλ Ολύμπου και την διοργάνωση «Ολύμπια εν Δίω», ενώ πρόσθεσε πως με συντονισμένες ενέργειες μπορούν να γίνουν πολλές δράσεις και με την συνεργασία του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής της Αντπεριφέρειας.

Ακολούθησε σύσκεψη με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς του πολιτισμού στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε Πιερίας.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top