Κυριακή 5 Ιουλ 2020 1:02      

Επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου στη Βιέννη

Στην Βιέννη βρέθηκαν δώδεκα επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, που συμμετείχαν στην δεύτερη ροή κινητικότητας του προγράμματος Erasmus+, με θέμα «EXPORT MME: Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού ΜΜΕ στην Οργάνωση και στην Υποστήριξη των Εξαγωγών», που υλοποιείται από το Επιμελητήριο Πιερίας. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση των δεξιοτήτων και η αναβάθμιση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και η καλλιέργεια επιχειρηματικού πνεύματος μέσα από την χρήση νέων τεχνολογιών στην προώθηση των εξαγωγών.

Η 12μελής αποστολή, που επισκέφθηκε τη Βιέννη από 6 έως 12 Ιουλίου, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης σε ζητήματα οργάνωσης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, σε θέματα εξαγωγικών διαδικασιών και χρήσης του ηλεκτρονικού επιχειρείν στην προώθηση των εξαγωγών.

Παράλληλα τους δόθηκε η δυνατότητα να επισκεφθούν επιχειρήσεις της περιοχής, να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας τους αλλά και να συνομιλήσουν με Αυστριακούς επιχειρηματίες.

Τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισαν από το ταξίδι τους, μετέφεραν τα μέλη της αποστολής στη συνάντηση που είχαν στο Επιμελητήριο μετά την επιστροφή τους, επικροτώντας την συμμετοχή του Επιμελητηρίου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και ζητώντας παράλληλα να επαναλαμβάνονται παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του Επιμελητηρίου της Βιέννης, τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην οικονομική ζωή της Αυστρίας αλλά και στη βαρύτητα που δίνει στην εκπαίδευση των μελών του. Όπως σημειώθηκε, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του Επιμελητηρίου της Βιέννης επενδύεται στην εκπαίδευση, αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο της στο επιχειρείν.

Τέλος, επισημάνθηκε από όλους, το πόσο ωφέλιμη είναι η επαφή με επιχειρηματικές νοοτροπίες άλλων χωρών και η εμπειρική ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες ότι η διοίκηση του Επιμελητηρίου θα συνεχίσει να διερευνά και να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που παρέχεται από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, με γνώμονα πάντα το όφελος των μελών του και δήλωσε την ικανοποίηση του από την επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος.

Επιχειρηματική αποστολή Εμπορικό Επιμελητήριο Πιερίας Εrasmus+

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top