Σάββατο 29 Φεβ 2020 14:37      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επικοινωνία «μηδέν» ανάμεσα σε Πυροσβεστική και ΕΛΑΣ στο Μάτι

Οι τελευταίες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως δείχνουν την έλλειψη σοβαρής επικοινωνίας ανάμεσα στην ΕΛΑΣ και την Πυροσβεστική το απόγευμα της μεγάλης φωτιάς στην ανατολική Αττική. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, οι αξιωματικοί που εκτελούσαν υπηρεσία εκφωνητών στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ τηλεφωνούνσαν στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής και δεν λάμβαναν απάντηση.

«Η ενημέρωση της ΓΑΔΑ ήταν αποκλειστικά από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο» αναφέρεται σε επίσημο έγγραφο το οποίο αναμένεται να σταλεί στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών ο οποίος συμμετέχει στην εισαγγελική έρευνα για τη φονική φωτιά.

Οι ίδιες πληροφορίες που δημοσιεύονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, ουδείς απαντούσε στους πέντε τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης που διαθέτει η Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς οχλήσεις από τους εκφωνητές της ΓΑΔΑ.

Σε υπηρεσιακό έγγραφο αναφέρεται, μάλιστα, ότι η μοναδική επικοινωνία που είχαν οι δύο υπηρεσίες ήταν όταν ένας στέλεχος της Πυροσβεστικής τηλεφώνησε στο «100» για να ενημερώσει για εγκλωβισμένα άτομα στο Νέο Βουτζά.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας Γιάννης Κατσιαμάκας είχε καταγγείλλει ότι «η Πυροσβεστική δεν μας έδωσε καμία ενημέρωση ούτε για την επικινδυνότητα όυτε για την κατεύθυνσή της πυρκαγιάς. Μέχρι τις 18.10 το απόγευμα που πέρασε την Λεωφόρο Μαραθώνος δεν είχαμε καμία ενημέρωση».

Πηγή: http://www.thetoc.gr

Μάτι Πυρκαγιές Πληγέντες Πυροσβεστική Αστυνομία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top