Πέμπτη 25 Φεβ 2021 9:28      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίσκεψη του 2ου Επαλ Κατερίνης και του Γυμνασίου Μακρυγιάλου στην Ιταλία

Ένα ξεχωριστό ταξίδι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν 80 μαθητές του 2ου Επαλ Κατερίνης και του Γυμνασίου Μακρυγιάλου, που τους έφερε κοντά στον πολιτισμό, στην ιστορία και στους ανθρώπους της Ιταλίας στο πλαίσιο της αδελφοποίησής των σχολείων τους με το Λύκειο Istituto D’Istruzione Superiore – “Sandro Pertini” που βρίσκεται στην Lucca   Ιταλίας. Το θέμα της αδελφοποίησης των σχολείων ήταν: «Μεσογειακή κουλτούρα, Ελλάδα – Ιταλία: Διαχρονικές επιρροές στην ευρωπαϊκή ιστορία, κουλτούρα και καθημερινή ζωή».

Η εμπειρία του ταξιδιού αποτέλεσε εκτός των άλλων μια καλή αφορμή για να γνωρίσουν τα παιδιά τον Ιταλικό  πολιτισμό, την  παράδοση αλλά και να εμβαθύνουν στην ιστορία της γειτονικής χώρας  καθώς μαζί με τους καθηγητές τους προετοίμασαν μια σειρά από δράσεις που παρουσιάστηκαν στην κοινή εκδήλωση των δύο σχολείων. Οι μαθητές των σχολείων ακολούθησαν ένα κοινό πρόγραμμα ξενάγησης στις πόλεις Λούκα, Σαν Τζιμινιάνο, Πίζα και Φλωρεντία.

Οι μαθητές των σχολείων είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν επίσης τη Βενετία, τη Ρώμη, το Βατικανό και την Πομπηία. Η αντιπροσωπεία  των παιδιών και των καθηγητών τους από την Κατερίνη, επέστρεψε  από την  Ιταλία έχοντας αποκτήσει  πολύτιμες εμπειρίες, γνώσεις και φιλίες που υπόσχονται αντοχή στον χρόνο…

Η παιδαγωγική ομάδα:

Αγγέλης Κωνσταντίνος, Θανουρή Γλυκερία, Κανάλη Ευαγγελία, Κουτσιλίκα Καλλιόπη, Νταϊου Σοφία, Πάσχου Ιφιγένεια

2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης Εκδρομές

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top