Παρασκευή 14 Αυγ 2020 5:08      

Επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης Θανάση Λιακόπουλου, στο Κέντρο Πρόληψης κατά των ψυχοδραστικών ουσιών «Άτρακτος»

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου:

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των ψυχοδραστικών ουσιών «Άτρακτος» στην Κατερίνη, επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, Θανάσης Λιακόπουλος, με υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού « Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα».

Ο κ. Λιακόπουλος και οι υποψήφιοι σύμβουλοι, συζήτησαν με τα στελέχη του Κέντρου για το ευρύ φάσμα δράσεων που υλοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια με τη συνεργασία φορέων σε πολλούς τομείς, με αιχμή του δόρατος την ενημέρωση και κατ´ επέκταση την πρόληψη, για διάφορα θέματα που αφορούν στις ψυχοδραστικές ουσίες.

Η ταυτότητα και οι δράσεις του Κέντρου

Η πρόεδρος του Κέντρου κα Φιλίτσα Σίμου και τα στελέχη Σοφία Σαββινίδου, Ανδριάννα Μασιάλα, Πόπη Γκανά, Νίκος Μπέης, ενημέρωσαν τον υποψήφιο Δήμαρχο Κατερίνης για την πορεία του Κέντρου όλα αυτά τα χρόνια, τις συνεργασίες που υπάρχουν αλλά και τις δυσκολίες.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος, κα Σίμου, «υπάρχουν οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο, τα οποία όμως έχουν μπει σε σειρά τα τελευταία πέντε χρόνια, οι δράσεις έχουν αναβαθμιστεί και εμπλουτιστεί και τα στελέχη του Κέντρου εργάζονται και τα απογεύματα όταν αυτό χρειαστεί. Ένα από τα προβλήματα του Κέντρου ψυχοδραστικών ουσιών είναι θεσμικού χαρακτήρα, καθώς από το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει θεσπιστεί το πλαίσιο των συγκεκριμένων Κέντρων, καθώς αποτελούν Αστικές μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες, έχουν μπει οι εργαζόμενοι στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Η χρηματοδότηση έρχεται μέσω του ΟΚΑΝΑ και μέσω των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών. Εδώ και 20 χρόνια γίνεται ένας διαρκής αγώνας αλλά χωρίς αποτέλεσμα» τόνισε η κα Σίμου. «Αυτός είχε ως αποτέλεσμα η χρηματοδότηση να έρχεται πολλές φορές καθυστερημένα και να δυσχεραίνει το έργο των στελεχών».

Σεμινάρια με εκπαιδευτικούς, γονείς και ομάδες εφήβων

Υπάρχει όμως μια πολύ καλή συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους φορείς. Το Κέντρο Πρόληψης λειτουργεί 20 χρόνια και η δράση του βασίζεται πάντα σε επιστημονικό σχεδιασμό, ο οποίος κατατίθεται από την επιστημονική ομάδα στον ΟΚΑΝΑ, εγκρίνεται και με βάση αυτόν λειτουργεί. Οι δράσεις του Κέντρου απευθύνονται στον υγιή πληθυσμό και ήταν μια από τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει το Κέντρο τον πρώτο καιρό της λειτουργίας, υπό τον φόβο του «στίγματος».

Οι δράσεις του Κέντρου πραγματοποιούνται σε όλο το νομό, με σεμινάρια στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων. Λειτουργούν ομάδες εφήβων και η κύρια στόχευση είναι η ενίσχυση των ενηλίκων ώστε να είναι κοντά στα παιδιά με τον σωστό τρόπο ώστε να δυναμώσουν την προσωπικότητά τους.

Θ. Λιακόπουλος: «Στηρίζουμε και ενισχύουμε τις δράσεις»

«Για ό,τι χρειαστείτε από την δική μας πλευρά θα είμαστε αρωγοί. Θέλουμε να διευρύνουμε αυτές τις πρωτοβουλίες, να σας αξιοποιήσουμε περισσότερο ως κοινωνία, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι υπερθετικό προς πάσα κατεύθυνση. Είναι τύχη που σας έχουμε στην Κατερίνη, είστε ένα από τα καλύτερα Κέντρα σε όλη την Ελλάδα και κάνετε μια πολύ καλή δουλειά. Θα έχουμε μια άμεση συνεργασία και μέσω του υποψηφίου μας, κ. Μπίσμπα, που εργάστηκε εδώ για πολλά χρόνια. Ό,τι χρειαστείτε θα είμαστε δίπλα σας και φυσικά οι προτάσεις σας θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του Συνδυασμού μας. Μόνο έτσι μπορούμε να συνθέσουμε και να κάνουμε το επόμενο βήμα».

Πρόταση για κοινή δράση με τον Συνδυασμό

Ο κ. Λιακόπουλος συζήτησε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια κοινή δράση του Συνδυασμού, του Συλλόγου Δρομέων «Ζευς» και του Κέντρου Πρόληψης, υπό τη μορφή συναυλίας ή μουσικής παράστασης, έτσι ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η ενημέρωση για το έργο και τις δράσεις του Κέντρου και παράλληλα να στηριχθεί οικονομικά με εισιτήριο που θα έχει συμβολική τιμή.

«Ο Δήμος είναι μια διευρυμένη οικογένεια και όλοι πρέπει να βάλουμε ένα λιθαράκι, για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Την «Άτρακτο» την χρειαζόμαστε να μείνει για πάντα ως ένα κομμάτι της κοινωνίας μας, γιατί η πρόληψη σώζει ζωές. Ξέρουμε ότι επιτελείτε ένα πολύ σημαντικό έργο και οφείλουμε να το στηρίξουμε. Είμαστε εδώ και θα είμαστε και την επόμενη μέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη

Θανάσης Λιακόπουλος δημοτικές εκλογές

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top