Πέμπτη 28 Ιαν 2021 4:35      

Επίσκεψη Α. Τζτζικώστα σε έργα της Πιερίας

Επίσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα για την πορεία των έργων που υλοποιούνται στην Πιερία, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, υποδέχτηκε τον Περιφερειάρχη και του παρείχε πλήρη ενημέρωση για την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, που –όπως τόνισε-προβλέπει τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών αλλά και την υλοποίηση νέων έργων με επίκεντρο τον πολίτη και την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο τεχνητός ύφαλος Λιτοχώρου

Ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρίδου, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Σ. Μπιτόπουλο, Α. Αγγέλου και Δ. Τσιμήτρη, τον Επιστημονικό Συνεργάτη Δ. Ρουκά καθώς και υπαλλήλους της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων μετέβη στο Λιμάνι της Γρίτσας, όπου κατασκευάζεται ο τεχνητός ύφαλος στη θαλάσσια περιοχή Λιτοχώρου.Το έργο προϋπολογισμού μελέτης 591.000,00€ με Φ.Π.Α., αφορά την κατασκευή και τοποθέτηση στατικών εγκαταστάσεων για την προστασία και ανάπτυξη της υδρόβιας πανίδας και χλωρίδας καθώς και την τριετή επιστημονική παρακολούθηση της λειτουργίας του τεχνητού υφάλου στην θαλάσσια περιοχή του Λιτοχώρου Ν. Πιερίας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του, το οποίο πρόκειται για υποέργο με τίτλο: «Επιστημονική παρακολούθηση διάρκειας τριών χρόνων της λειτουργίας του τεχνητού υφάλου Λιτόχωρου Ν. Πιερίας».Ο Περιφερειάρχης παρακολούθησε τις εργασίες πόντισης των τεχνικών στοιχείων του υφάλου (ογκόλιθοι από σκυρόδεμα) χαιρέτισε την ταχεία πορεία του έργου και επεσήμανε τα σημαντικά οφέλη της υλοποίησης και λειτουργίας του τεχνητού υφάλου στη θαλάσσια περιοχή του Λιτοχώρου.

Το πολιτιστικό κέντρο Καρίτσας

Στη συνέχεια μετέβη στην Καρίτσα, όπου ολοκληρώνεται το έργο «Μετατροπή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων Καρίτσας σε Πολιτιστικό Κέντρο, διαμόρφωση αύλειου χώρου» προϋπολογισμού 350.000 ευρώ. Το έργο αφορά στην εκτέλεση όλων των απαραίτητων οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών για τη μετατροπή σε Πολιτιστικό Κέντρο, της υφιστάμενης Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο Δ.Δ. Καρίτσας του Δήμου Δίου Ολύμπου. Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε στο σύνολό της από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Εργασίες ασφαλτόστρωσης

Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης επιθεώρησε τις εργασίες στην 5η Επαρχιακή οδό Κατερίνη-Γρίτσα, στην κοινοτική οδό της 5ης επαρχιακής οδού έως τη Βροντού και στη δευτερεύουσα επαρχιακή οδό Κονταριώτισσα-Άγιο Σπυρίδωνα –Βροντού , οδοί των οποίων την ευθύνη συντήρησης έχει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. προϋπολογισμού 380.300,00 ευρώ

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε τμήματα των παραπάνω οδών τα οποία παρουσιάζουν καθιζήσεις, ζυμώματα και φθορές λόγω παλαιότητας του ασφαλτοτάπητα.
Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επιτόπιο έλεγχο στις σωστικές εργασίες, που υλοποιούνται μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Νοέμβρη που έπληξαν την Πιερία, προκειμένου να δει από κοντά την πορεία των έργων αποκατάστασης.Με την παρουσία και του Προϊσταμένου της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Χαράλαμπου Στεργιάδη, επισκέφθηκε το υδατόρεμα Ξηρολακίου, τη συλλεκτήρια τάφρο Στουπίου (Ν.Εφέσσου) και τη συλλεκτήρια τάφρο Λιτοχώρου, όπου εκτελούνται εργασίες καθαρισμού των φερτών υλικών και αποκατάσταση των πρανών, της ροής και της παροχευτικότητας του ρέματος αλλά και εργασίες καθαρισμού των φερτών υλικών και της αυτοφυούς βλάστησης καθώς και αποκατάσταση των πρανών και αναχωμάτων των συλλεκτηρίων τάφρων αντίστοιχα.

κανοποίηση για την εξέλιξη των έργων

Ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των έργων και διαπίστωσε ταχύτητα και σωστό προγραμματισμό για την άμεση υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων, που συμβάλουν στην αποκατάσταση και βελτίωση των υποδομών της περιοχής και στην ανάπτυξή της. Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, τόνισε ότι «η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με συνέπεια και υπευθυνότητα συνεχίζει το έργο της με σκοπό τη δημιουργία τόσο σύγχρονων υποδομών όσο και συνθηκών «αναγέννησης» της περιοχής αλλά και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και αναμφισβήτητα τα έργα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας διαθέτουν τα εχέγγυα προκειμένου να πετύχουν τους παραπάνω σκοπούς».

Απόστολος Τζιτζικώστας Έργα Πιερίας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top