Πέμπτη 6 Αυγ 2020 4:20      

Με κορυφαίους επιστήμονες και ομιλητές η Επιστημονική Ημερίδα για τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εργασίες της Επιστημονικής Ημερίδας, με θέμα:

Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Θείας Αναλήψεως στην Εκκλησιαστική - Εθνική Ιστορία και στο Πνευματικό Παρόν Της Κατερίνης

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Ώρα Έναρξης 11:00 π.μ.

Στην Αστική Σχολή Κατερίνης

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου:

Επιστημονική Ημερίδα, στο πλαίσιο των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2018,   διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, με αφορμή τη συμπλήρωση 160 ετών από την ίδρυση της Ενορίας και 40 ετών από τη θεμελίωση του νέου Ναού.

Πιο συγκεκριμένα, η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου,  την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 11π.μ. στην Αστική Σχολή Κατερίνης και θα έχει ως θέμα: «Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Θείας Αναλήψεως στην εκκλησιαστική-εθνική ιστορία και στο πνευματικό παρόν της Κατερίνης».

Συνδιοργανωτές της είναι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης, η Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού και η Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.

Στην ημερίδα θα ακουστεί η άποψη της επιστήμης και των τοπικών αρχών ενώ θα ακολουθήσει επιστημονική συζήτηση επί του ρόλου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως στο διάβα της ιστορίας. Παράλληλα θα αναλυθεί η σημασία του Ναού ως επίκεντρο της λειτουργικής ζωής της τοπικής Εκκλησίας.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό

Παρακάτω επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα:

 

 

 

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2018 εκδηλώσεις εκκλησιαστικά

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top