Τετάρτη 28 Οκτ 2020 2:17      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

​Επιστολή Διαμαρτυρίας του Προέδρου ΑΣ Καρίτσας Διονύσιου Φόλιου προς ΕΛΓΑ

ΑΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ                                                           Καρίτσα 25/2/2019

ΚΑΡΙΤΣΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

 

«Επιστολή διαμαρτυρίας του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας κ. Διονυσίου Φόλιου προς τον ΕΛΓΑ»

 

Κοινοποίηση: Πρόεδρο ΕΛΓΑ, κ. Φάνη Κουρεμπέ

   Υποκ/μα ΕΛΓΑ Θεσ/νίκης

 

Κύριε Πρόεδρε,

Με έκπληξη και μετά από μεγάλη αργοπορία, ενημερωθήκαμε για τα ποσοστά των ζημιών από έντονες βροχοπτώσεις την 27/6/2018, που δημιούργησε εκτεταμένες ζημίες σε καλλιέργειες καπνού, κηπευτικών και καρπουζιών, στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Καρίτσας Πιερίας και στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Δίου.

Τα ποσοστά των εκτιμήσεων είναι απαράδεκτα. Ούτε δίκαια είναι, ούτε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία, οι αγρότες είχαν ζημία περίπου 50 %, στοιχεία (εκκαθαρίσεις καπνού) που δώσαμε και στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης. Τα ποσοστά των εκτιμήσεων είναι μηδενικά και ελάχιστα έως 25%.

Καλείστε, έστω και την ύστατη αυτή τη στιγμή, να δικαιώσετε άμεσα τους πληγέντες αγρότες μετά την υποβολή των σχετικών ενστάσεων. Και απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη με δίκαιες και αντικειμενικές επανεκτιμήσεις γιατί οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα και με δυσκολία ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Τόσο ο ΕΛΓΑ όσο και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πρέπει να αποτρέψουν τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού της περιοχής μας, που είναι κατ’ εξοχήν αγροτική, και να δικαιώσουν τους κατάφορα και βάναυσα αδικηθέντες παραγωγούς.

 

   Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΦΟΛΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Επιστολή Διαμαρτυρίας ΕΛΓΑ Αγροτικά

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top