Τρίτη 26 Ιαν 2021 20:34      

Επιστολή επιτροπής αγωνα σωματείου επισιτισμού τουρισμου Ν. Πιερίας

Ανοιχτή επιστολή από την Επιτροπή Αγώνα Του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Τουρισμού Επισιτισμού Προς το Διοικητικό Συμβούλιο Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού Νομού Πιερίας.

Μόλις σήμερα πληροφορήθηκα μέσω άλλου συναδέλφου – μέλους του συνδικάτου ότι τον καλέσατε στο τηλέφωνό του ώστε να τον ενημερώσετε για τις εκλογές του συνδικάτου μας.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη μεθόδευση εκ’ μέρους της διοίκησης να πραγματοποιήσει για άλλη μια φορά, όπως και το 2016, εκλογές στο σκοτάδι, παραβιάζοντας έτσι κατάφορα όχι μόνο το καταστατικό του συνδικάτου μας και τον νόμο 1264, αλλά και στοιχειώδεις αρχές δημοκρατικής λειτουργίας.  Δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνετε νόθες εκλογές ώστε να διαμορφώσετε από τα πριν συσχετισμούς για το Εργατικό Κέντρο και την Ομοσπονδία, κάνοντας επιλογές για ποια από τα μέλη θα ψηφίσουν και ποια θα εκλέξετε. 

Εδώ προφανώς, γεννούνται πολλά ερωτηματικά και σας καλούμε να δώσετε δημόσια απαντήσεις και εξηγήσεις στους συναδέλφους μας και γενικότερα στους εργαζόμενους της Πιερίας.. 

Αρχικά, πότε ακριβώς καλέσατε με δημόσια ανακοίνωση τα μέλη του συνδικάτου να συμμετέχουν στην  εκλογοαπολογιστική συνέλευση όπως προβλέπετε από το καταστατικό ; Ποτέ έγινε  ο προβλεπόμενος απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης μαζί με τον οικονομικό απολογισμό από την επιτροπή οικονομικού ελέγχου;

Δεύτερον. Πότε και πως εκλέχθηκε η εφορευτική επιτροπή που ανέλαβε αυτές τις εκλογές; Πότε κάλεσε δημόσια τα μέλη  του σωματείου  η εφορευτική επιτροπή και πότε αποφάσισε μέχρι πότε θα δέχεται υποψηφιότητες;

Τρίτον. Ποιος αποφάσισε την ημερομηνία των εκλογών και για ποια ακριβώς ημερομηνία;

Επειδή λοιπόν για μία ακόμη φορά και σε συνεργασία από κοινού με την απερχόμενη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, οργανώσατε  επανειλημμένα εκλογές οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με τις δημοκρατικές αρχές τις οποίες οφείλει να λειτουργεί ένα συνδικάτο εργαζομένων,-τις οποίες φυσικά επιβάλει και το καταστατικό- καλώντας σε ψηφοφορία μόνο συναδέλφους της επιλογής σας ή ακόμα και ψηφίζοντας τηλεφωνικά ανθρώπους  της αρεσκείας σας, φτάνοντας μέχρι και το σημείο πρακτικά να μην επιτρέπετε στους συναδέλφους  να υποβάλουν ούτε καν υποψηφιότητα, απαιτούμε την άμεση απάντηση εντός της ημέρας σε όλα αυτά τα ερωτήματα. 

Δηλώνουμε σε αυτό το σημείο, πως η επιστολή αυτή ταυτόχρονα με την παράδοσή της θα δημοσιευθεί στα μέσα ενημέρωσης. Εφόσον ο συνάδελφός μας που κλήθηκε στις υποτιθέμενες εκλογές σας δεν έχει χάσει ξαφνικά τα λογικά του και όλα αυτά ισχύουν εμείς καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου σε συμπόρευση με την Επιτροπή Αγώνα του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων  -Τουρισμού -Επισιτισμού - σε επαγρύπνηση ώστε να μην επιτρέψουμε σε καμία των περιπτώσεων την διεξαγωγή για μια ακόμα φορά εκλογών  - κοροϊδίας  χωρίς να τηρηθούν  όλες οι καταστατικές  διαδικασίες που προβλέπονται και αναφέρουμε παραπάνω.

Επίσης, Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, στην συγκέντρωση 1Η Οκτώμβρη  στις 5 μμ έξω από το Εργατικό κέντρο  Κατερίνης που διοργανώνει το Συνδικάτο Ιδιωτικών  Υπαλλήλων   “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” ώστε να μην επιτρέψουμε ένα ακόμα  νόθο συνέδριο του  EKK που ετοιμάζει  η  απερχόμενη διοίκηση  αποκλείοντας από αυτό, τους εκλεγμένους αντιπροσώπους  του ΣΙΥΝΠ. 

Επιτροπή Αγώνα Του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Τουρισμού Επισιτισμού Νομού Πιερίας 

Επιστολή

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top