Παρασκευή 22 Ιαν 2021 18:51      

Έρευνα Adecco: Δυσκολίες για την επανένταξη στην αγορά εργασίας

Πτωτική τάση στην αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό καταγράφεται για πρώτη φορά σε έρευνα για την Απασχολησιμότητα στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, μελέτη του Ομίλου Adecco Ελλάδος, δείχνει ότι οι υποψήφιοι που αναζητούν εργασία, εξετάζουν, πλέον, περισσότερο ευκαιρίες στην ελληνική αγορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, παρά την ασταθή κατάσταση

«Βrain drain» 

Ο CEO του Ομίλου, κ. Κωνσταντίνος Μυλωνάς, επιχειρώντας να ερμηνεύσει τα δεδομένα, εξηγεί στο protothema.gr: «Το φαινόμενο «brain drain» έχει στοιχίσει σημαντικά στην ελληνική αγορά εργασίας. Η χώρα έχασε μεγάλο μέρος αξιόλογου ανθρώπινου κεφαλαίου τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η στροφή που παρατηρείται στην έρευνα δείχνει ότι το φαινόμενο περιορίζεται. Λίγους μάλιστα μήνες πριν, στον Δείκτη Global Talent Competitiveness Index, που δημοσιεύεται ετησίως σε συνεργασία των INSEAD, The Adecco Group και TATA Communications, η Αθήνα βρέθηκε στην πρώτη θέση μεταξύ 90 πόλεων στο κόσμο όσον αφορά στη συγκράτηση ταλαντούχων ατόμων. Στη γενική κατάταξη του Δείκτη, η Αθήνα εμφανίζεται στη 28η θέση και στη 15η θέση ανάμεσα σε ευρωπαϊκές πόλεις (οι 5 πυλώνες που μελετά ο Δείκτης είναι η Ενεργοποίηση, η Προσέλκυση, η Ανάπτυξη, η Συγκράτηση και η Διεθνικότητα). Είναι σίγουρα ένα θετικό μήνυμα, το οποίο μας κάνει να είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να μας θέτει και σε εγρήγορση σχετικά με την υποδομή – κοινωνική και οικονομική – που πρέπει να εξασφαλιστεί στη χώρα, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ταλαντούχων ατόμων και να αποτραπεί η περαιτέρω φυγή τους».

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας, οι συμμετέχοντες στην πλειοψηφία τους, πιστεύουν ότι διαθέτουν το «πακέτο» των τυπικών και ποιοτικών προσόντων που αναζητούν οι επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, 98% των συμμετεχόντων απαντούν πως διαθέτουν σε υψηλό βαθμό εργασιακό ήθος, 91% ομαδικότητα, 90% ευελιξία και προσαρμοστικότητα, 89% απαντά πως διαθέτει επίσης οργανωτικές ικανότητες, 87% ικανότητα ανάληψης πρωτοβουλιών, 84% απαντά πως διαθέτει τις απαραίτητες τεχνικές και πρακτικές γνώσεις στο αντικείμενο εργασίας και βασικές ψηφιακές δεξιότητες. Τα χαμηλότερα ποσοστά συγκέντρωσαν δεξιότητες, όπως το επιχειρηματικό πνεύμα (ποσοστό 68%), μαθηματικές γνώσεις (ποσοστό 60%) και εξειδικευμένες ψηφιακές δεξιότητες (ποσοστό 54%).

Κριτήρια 

Αναφορικά με τα κριτήρια που «βαραίνουν» περισσότερο στην επιλογή εταιρείας/ εργοδότη, οι δίκαιες αμοιβές, το καλό εργασιακό περιβάλλον, η ηθική, η διαφάνεια και η συνεχής προσαρμογή στις εξελίξεις για διατήρηση ανταγωνιστικότητας τοποθετούνται στην κορυφή της λίστας. Στις χαμηλότερες θέσεις της λίστας βρίσκονται χαρακτηριστικά όπως η καλή οργάνωση της εταιρείας, η παρουσία ικανής διοίκησης και η δυνατότητα ευέλικτου ωραρίου εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αρκετοί οι εργαζόμενοι που δεν θεωρούν πως οι εταιρείες όπου εργάζονται έχουν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά σε ικανοποιητικό βαθμό.

ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ

Απογοητευτική είναι η άποψη που έχουν οι εργαζόμενοι ως προς τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι εταιρείες για την ισότητα και τη διαφορετικότητα στον εργασιακό χώρο, παρά το γεγονός πως οι πολιτικές αυτές είναι απαραίτητες για την προσέλκυση ταλέντων στην παγκοσμιοποιημένη αγορά εργασίας.
Το 87% των ερωτηθέντων λέει ότι, άτομα που δεν διαθέτουν ευρύ και ποιοτικό κύκλο γνωριμιών δεν έχουν συνήθως ίσες ευκαιρίες πρόσληψης με τα άτομα που έχουν διευρυμένο και ποιοτικό δίκτυο. Το 80% συμφωνεί ότι η πιθανότητα εγκυμοσύνης καθιστά τις γυναίκες λιγότερο επιθυμητές για μία θέση εργασίας και ένα 76% ότι η κρίση έχει εντείνει το φαινόμενο της αντικατάστασης στελεχών με πολυετή εμπειρία από άτομα με μικρότερη εμπειρία, χωρίς οι εταιρείες να εξασφαλίζουν την ομαλή εκπαίδευση και προετοιμασία τους για τα καθήκοντα που πρόκειται να αναλάβουν. Ποσοστό 63% θεωρεί ότι κάποια επαγγέλματα στην Ελλάδα εξακολουθούν να μονοπωλούνται ή να είναι απαγορευτικά για τις γυναίκες. Επίσης, οι συμμετέχοντες σε ποσοστό 51% δεν πιστεύουν ότι ένας άντρας και μία γυναίκα με την ίδια εργασιακή εμπειρία και δεξιότητες έχουν ίσες αποδοχές. Στο ίδιο θέμα όμως διαφορετική οπτική φαίνεται να έχουν οι άντρες σε σχέση με τις γυναίκες. Το 52% των ανδρών θεωρεί πως υπάρχει ίση μεταχείριση σε θέματα αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών, με την παραδοχή αυτή όμως συμφωνεί μόνο το 24% των γυναικών.

Αγορά εργασίας Έρευνα Επανένταξη

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top