Πέμπτη 16 Ιουλ 2020 19:45      

Έρευνα για τις καλύτερες χώρες του κόσμου: Η Ελλάδα στην 28η θέση μετά τη Νότιο Κορέα, την Ινδία και την Ταιλάνδη

Η χώρα που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο,ενώ η Ελλάδα κατακτά την 28η θέση στη λίστα με τις 80 καλύτερες στον πλανήτη και δημοσιεύει ο αμερικανικός ιστότοπος «USnews».Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας είναι σε χειρότερη «μοίρα» στη λίστα από τη Νότιο Κορέα,την Ινδία και την Ταιλάνδη.
 
Μετά την Ελβετία,ακολουθεί στην δεύτερη θέση ο Καναδάς (σημειώνεται πως και οι δύο χώρες διατήρησαν τις θέσεις τους σε σχέση με πέρυσι).

Η Γερμανία όμως μέσα σ΄ένα χρόνο κατάφερε να εκτοπίσει την Βρετανία στην τέταρτη θέση κατακτώντας την τρίτη.

Στην πέμπτη θέση έρχεται η Ιαπωνία ενώ οι ΗΠΑ έχουν ολισθήσει στην 8η θέση. Πέρυσι η Ουάσινγκτον κατείχε την 7η θέση. 
 
Η παγκόσμια έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 21 χιλιάδων πολιτών και, όπως επισημαίνει ο αμερικανικός ιστότοπος, η λίστα συντάχθηκε από την παγκόσμια εταιρεία στρατηγικής μάρκετινγκ Y&R και το αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

 

Η ΗΠΑ του Τραμπ
 
Η λίστα ανακοινώθηκε λίγες ημέρες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ συμπλήρωσε ένα χρόνο στην εξουσία των ΗΠΑ.Η έρευνα,πάντως, επισημαίνει ότι, αν και οι ΗΠΑ παραμένουν η πιο ισχυρή χώρα στο κόσμο, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι,τους τελευταίους 12 μήνες -από τότε που ανέλαβε ο Τραμπ την εξουσία-η Αμερική έχει πέσει στα...μάτια του κόσμου.Δεν είναι τυχαίο ότι, μόλις το 15% των Γερμανών θεωρεί τον Τραμπ ικανό να ηγηθεί των ΗΠΑ.  Αλλά και τα απαξιωτικά σχόλια του Αμερικανού προέδρου για το ΝΑΤΟ, δημιούργησαν στη Συμμαχία την αίσθηση πως,οι ΗΠΑ δεν μπορούν να δεσμευτούν για τον ηγετικό τους ρόλο από στρατιωτικής - αμυντικής πλευράς. Το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ε.Ε.  

Αξίζει να σημειωθεί πως, οι εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα, κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως, σε ποιο βαθμό μπορούν οι χώρες να ανταποκριθούν σε θέματα τρομοκρατίας, κλιματικής αλλαγής, οικονομικής ανισότητας, κ.α. 
  
Στη λίστα των 80 καλύτερων χωρών του πλανήτη, η Ιταλία βρίσκεται στην 15η θέση, η Αυστρία στην 17η,η Ισπανία στην 19η, η Κίνα στην 20στη, η Νότιος Κορέα στην 22η και η Πορτογαλία στην 24η. Έπεται η Ινδία στην 25η θέση, η Ρωσία στην 26η, η Ταιλάνδη στην 27η και η Ελλάδα στην 28η θέση.Τελευταία και... καταιδρωμένη έρχεται η Αλγερία.  

2018 - Οι καλύτερες χώρες στον κόσμο

1.Ελβετία
2. Καναδάς
3.Γερμανία 
4.Βρετανία 
5.Ιαπωνία
.
.8. ΗΠΑ
.
.28. Ελλάδα 
.
80.Αλγερία 

Αρχή φόρμας

 

Έρευνα καλύτερες χώρες του κόσμου 2018

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top