Παρασκευή 18 Σεπ 2020 19:00      

Έρευνα τιμών κάνουν οι καταναλωτές στην αγορά της Κατερίνης

ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου . Μάλιστα, την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά.

Οι καταστηματάρχες επισημαίνουν ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις μεγάλες μειώσεις τιμών ενώ σε πρώτη φάση οι καταναλωτές πραγματοποιούν έρευνα αγοράς.

«Μουδιασμένη» η κίνηση στην αγορά

Η πρώτη εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων χαρακτηρίζεται στην αγορά της Κατερίνης ως υποτονική και κυρίως ανιχνευτική με συγκρίσεις τιμών. Το γεγονός ότι πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν τα ψώνια τους την προηγούμενη περίοδο των εορτών, είναι ένας παράγοντας που παίζει σημαντικό ρόλο όπως τονίζουν οι μαγαζάτορες τις πρώτες μέρες των εκπτώσεων. Πάντως όπως επισημαίνουν, παρά το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων έβαλε εκπτώσεις που ξεκινούν από 20% που φτάνουν μέχρι το 50%, αρκετοί είναι οι καταναλωτές που περιμένουν όταν τα ποσοστά εκπτώσεων αυξηθούν τον Φλεβάρη.

Συγκρατημένη αισιοδοξία των καταστηματαρχών

Η πτώση του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εορταστικής περιόδου με τον κλάδο της ένδυσης-υπόδησης, να πλήττεται περισσότερο, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στους καταστηματάρχες, οι οποίοι ζητούν και είναι πάγιο αίτημα τους τον περιορισμό της χρονικής διάρκειας των τακτικών εκπτώσεων σε οκτώ εβδομάδες από 18 εβδομάδες που είναι σήμερα. Όπως αναφέρουν , δεν έχει αποδώσει ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων και ζητούν εκπτώσεις δύο φορές τον χρόνο, με το επιχείρημα ότι ο Φεβρουάριος και ο Αύγουστος αποτελούν τους τελευταίους μήνες της χειμερινής και της θερινής περιόδου και θα κάνουν γενναίες εκπτώσεις για να πουληθεί το στοκ λόγω τέλους εποχής ενώ προσφορές θα υπάρχουν όλον τον χρόνο.

Εκπτώσεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top