Τρίτη 16 Ιουλ 2019 3:03      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έργα συντήρησης του οδικού δικτύου | Τρεις συμβάσεις από την Αντιπεριφέρεια

Σε υπογραφή τριών συμβάσεων για έργα συντήρησης-βελτίωσης οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ,προχώρησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

Πρόκειται για τα έργα: βελτίωση  καταστρώματος οδού κατά τμήματα στην  5η   ΕΠΟ, Κ10 και Δ6 οδούς αρμοδιότητας Π.Ε. Πιερίας,  προϋπολογισμός  έργου:  380.300,00 €  ( με  Φ.Π.Α. 24% ), βελτίωση  συνθηκών  κυκλοφορίας  στην  2η & 3η  επαρχιακή  οδό προϋπολογισμός  έργου:  290.400,00 €  ( με  Φ.Π.Α. 24% ) και βελτίωση  συνθηκών  κυκλοφορίας  στην  4η επαρχιακή  οδό,  προϋπολογισμός  μελέτης έργου:  200.000,00 €  ( με  Φ.Π.Α. 24%).

Τα έργα

Στο έργο βελτίωση  καταστρώματος οδού κατά τμήματα στην  5η   ΕΠΟ, Κ10 ΚΑΙ Δ6 οδούς αρμοδιότητας Π.Ε. Πιερίας , προβλέπονται παρεμβάσεις στην 5η ΕΠΟ καθώς και στην Κ10 και Δ6 οδοί των οποίων  την ευθύνη συντήρησης έχει η Π.Ε. Πιερίας.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε τμήματα των παραπάνω οδών τα οποία παρουσιάζουν καθιζήσεις, ζυμώματα , φθαρμένο ασφαλτοτάπητα ή μπακλαβάδιασμα λόγω παλαιότητας του ασφαλτοτάπητα.  Όλες οι παραπάνω εργασίες θα γίνουν σε τμήματα τα οποία θα επιλέξει η υπηρεσία σύμφωνα με το βαθμό  επικινδυνότητας, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το οδικό δίκτυο στην 5η ΕΠΟ και στην Κ10 και Δ6 για την ασφαλέστερη μετακίνηση των οδηγών.

Στο έργο βελτίωση  συνθηκών  κυκλοφορίας  στην  2η & 3η  επαρχιακή  οδό,  προβλέπεται τοποθέτηση κρασπέδων εντός των ορίων του οικισμού  Άνω Άγιο Ιωάννη στη 2η επαρχιακή οδό Κατερίνης Ρυακίων σε μήκος 500,00μ. καθώς και τσιμεντόστρωση για την δημιουργία πεζοδρομίου, ώστε να οριοθετηθεί ο δρόμος και να εξασφαλίσουμε ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας για πεζούς και οχήματα.

Επίσης, θα κατασκευασθούν επενδεδυμένα  ρείθρα απορροής ομβρίων μήκους  580μ περίπου, σε σημεία με μεγάλες κλείσεις και κλειστές στροφές τα οποία θα υποδειχθούν από την υπηρεσία, για την προστασία του καταστρώματος της οδού. Παράλληλα, θα γίνουν παρεμβάσεις στη 2η και 3η επαρχιακή οδό για την συντήρηση των οδοστρωμάτων σε σημεία που παρουσιάζονται  μεγάλης έκτασης φθορές του οδοστρώματος.

Τέλος,  στο έργο  βελτίωση  συνθηκών  κυκλοφορίας  στην  4η επαρχιακή  οδό  θα κατασκευασθούν επενδεδυμένα ρείθρα απορροής ομβρίων μήκους 200μ περίπου, σε σημεία με μεγάλες κλίσεις και κλειστές στροφές, τα οποία θα υποδειχθούν από την υπηρεσία, για την προστασία του καταστρώματος της οδού.

Θα γίνουν παρεμβάσεις για τη συντήρηση των οδοστρωμάτων σε σημεία που παρουσιάζονται  μεγάλης έκτασης φθορές του “σώματος” της οδού και ειδικότερα του οδοστρώματος  (Τοπικές καθιζήσεις κ.ά.) και τέλος θα  γίνει καθαρισμός τάφρων από φερτά υλικά ή καταπτώσεις, χειρωνακτικά, σε σημεία που δεν μπορεί να γίνουν με μηχανικά μέσα.

Η αντιπεριφερειάρχης

 «Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας υλοποιεί σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας, την αναβάθμιση της ποιότητας  ζωής των πολιτών και επισκεπτών της Πιερίας και τις ασφαλείς τους μετακινήσεις με σκοπό και την τουριστική ανάπτυξη του τόπου ενόψει και της θερινής τουριστικής περιόδου», επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα. Σοφία Μαυρίδου.

Συμβάσεις Αντιπεριφέρεια οδικό δίκτυο 'Εργα Συντήρησης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top