Τετάρτη 27 Μάιος 2020 0:38      

Εργασίες συντήρησης οδικού δικτύου στην έξοδο προς την Ε.Οδό

 

Παρεμβάσεις, που αφορούν εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος, στη συμβολή του παράπλευρου οδικού δικτύου του άξονα της ΠΑΘΕ- αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας- με την 25η Μαρτίου στην έξοδο προς Εθνική οδό, επέβλεψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, διαπιστώνοντας ότι οι παρεμβάσεις προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αλλά και το άριστο αποτέλεσμα των εργασιών.

Οι εργασίες

Οι παρεμβάσεις, εντάσσονται στο έργο: «Στοιχειώδης συντήρηση στο παράπλευρο οδικό δίκτυο του άξονα ΠΑΘΕ εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού μελέτης 2.000.000, 00 ευρώ. Πρόκειται για ένα σημαντικό συγκοινωνιακό έργο, με βασικό αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση τμημάτων του οδοστρώματος, την επούλωση λάκκων, παραμορφώσεων, ρηγματώσεων, καθιζήσεων και τροχοαυλακώσεων.

Στην εν λόγω εργολαβία, προβλέπονται μεταξύ άλλων, καθαρισμός και μόρφωση πρανών, καθαρισμός αγωγών αποχέτευσης και φρεατίων υδροσυλλογής γενικά από φερτές ύλες και αντικείμενα, αποξήλωση και τοποθέτηση - αντικατάσταση νέων στηθαίων ασφαλείας, αντικατάσταση κατεστραμμένων και τοποθέτηση νέων πινακίδων κατακόρυφης σήμανσης, επαναδιαγράμμιση τμημάτων του οδικού δικτύου, εκ νέου διαγράμμιση στα σημεία των νέων ασφαλτικών στρώσεων κ.ά..

Η αντιπεριφερειάρχης

 «Με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής, τη διασφάλιση ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων και την εύκολη πρόσβαση στους ποικίλους προορισμούς της Πιερίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνεχίζει με συνέπεια το τεχνικό της πρόγραμμα», επισημαίνει σε δήλωση της η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου.

;Έργα Σοφία Μαυρίδου

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top