Σάββατο 16 Ιαν 2021 10:57      

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ: Στην πρώτη γραμμή του συστήματος Υγείας

Β. ΒΑΙΟΣ: «ΑΝΤΙΠΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ»

Την κατάσταση που υπάρχει αυτή την περίοδο στο ΕΚΑΒ περιέγραψε ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Πιερίας Βασίλης Βάιος, επισημαίνοντας πως είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους μας. «Και για εμάς είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή που βιώνουμε, ενημερωνόμαστε καθημερινά από την Υπηρεσία μας πως πρέπει να προσεγγίζουμε τον ασθενή, τι οδηγίες πρέπει να δίνουμε», αναφέρει ο κ. Βάιος.

Ασθενοφόρα για σοβαρά περιστατικά

Όλο αυτό το διάστημα όπως επισημαίνει και μετά την ενημέρωση των πολιτών, τα ασθενοφόρα χρησιμοποιούνται πλέον για τα πραγματικά σοβαρά περιστατικά.

«Με τα μέσα που έχουμε, κάνουμε τα καλύτερο για τους πολίτες και για εμάς, με τα μέτρα που παίρνουμε , με σύμμαχο μας τους πολίτες, που πλέον αντιλαμβάνονται πότε πρέπει να καλούν το ΕΚΑΒ». Στο ΕΚΑΒ εργάζονται μαζί με τα άτομα στο τηλεφωνικό κέντρο, 58 εργαζόμενοι. Στην Πιερία σε βάρδιες υπάρχουν πέντε ασθενοφόρα όλη μέρα και το βράδυ τρία για όλο το νομό.

Στην πρώτη γραμμή

« Ως διασώστες είμαστε στην πρώτη γραμμή του συστήματος υγείας,. Η πρώτη επαφή γίνεται με εμάς» υπογραμμίζει ο κ. Βάιος και προσθέτει: «Είναι δύσκολο να περιγράψεις, δεν υπάρχουν λόγια να εξηγήσεις πόσο ψυχοφθόρο είναι όλο αυτό. Έχουμε και εμείς οικογένειες και φυσικά σκεφτόμαστε την προστασία τη δική μας και κατ΄επέκταση και τη δική τους. Όμως δεν υπάρχει ούτε ένας συνάδελφος που θα το σκεφτεί αυτό και δεν θα αντιμετωπίσει σωστά ένα περιστατικό».

Επάρκεια σε υλικά

Ο πρόεδρος των εργαζομένων δήλωσε ακόμη πως υπάρχει επάρκεια σε υλικά, προς το παρόν ωστόσο εάν η πανδημία συνεχιστεί για αρκετό καιρό τότε σίγουρα θα υπάρξουν ελλείψεις.

Επιπλέον όπως ανέφερε ο πρόεδρος του κοινωφελούς ιδρύματος «Διονύση Α. Πασχάλη» θα δωρίσει τρία σύγχρονα ασθενοφόρα. Η διαδικασία είναι στο τελικό στάδιο, και θα ανανεώσουν μέρος του ήδη γερασμένου και καταπονημένου στόλου του νομού.

ΕΚΑΒ κορονοϊός

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top