Σάββατο 16 Ιαν 2021 10:13      

Ερχονται τα εκκαθαριστικά με τις διπλές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Διπλές ασφαλιστικές εισφορές θα καταβάλλουν από τον Μάιο όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν το 2016 υψηλότερο καθαρό εισόδημα

Η εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών βρίσκεται στην τελική ευθεία και όσοι επαγγελματίες είχαν δηλώσει το 2016 περισσότερα έσοδα σε σχέση με το 2015 θα κληθούν να πληρώσουν τις τρέχουσες μηνιαίες εισφορές αλλά και τις αναδρομικές που θα προκύψουν από την εκκαθάριση.

Συγκεκριμένα, θα πληρώσουν τις  τρέχουσες, μηνιαίες  εισφορές του 2018, αλλά και τις αναδρομικές που θα προκύψουν από την εκκαθάριση των εισφορών του 2017.  

Σύμφωνα με το Εθνος το νέο ειδοποιητήριο, που αναμένεται να αναρτηθεί την επόμενη εβδομάδα περιλαμβάνει τέσσερα πεδία:

1. Πίνακα συγκεντρωτικών στοιχείων που ελήφθησαν υπόψη για τον υπολογισμό της ετήσιας ασφαλιστικής οφειλής.

2. Επιμέρους πίνακες, στους οποίους αναλύονται οι συγκεντρωτικές εγγραφές. Περιλαμβάνονται τα στοιχεία του συγκεντρωτικού πίνακα, ανά κατηγορία

3. Πίνακα δοσολογίου με ποσά δόσεων και ημερομηνίες εμπρόθεσμης πληρωμής με τον αριθμό των δόσεων, το ποσό κάθε δόσης και τις προσαυξήσεις.  + προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής)

4. Στοιχεία Πληρωμής όπου  καταβολή του Υπολοίπου της Ασφαλιστικής Οφειλής μπορεί να γίνει εφάπαξ ή τμηματικά, με τη χρήση του κωδικού εντολής πληρωμής των τρεχουσών εισφορών.

Εκκαθαριστικά Εισφορές Ελεύθεροι Επαγγελματίες

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top