Κυριακή 16 Ιουν 2019 18:10      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εστία Πιερίδων Μουσών: "Εαρινές ημέρες Μουσών" με την υποστήριξη Μητρόπολης και ΟΠΠΑΠ

Τον καθιερωμένο ανοιξιάτικο πολιτιστικό κύκλο εκδηλώσεων - δραστηριοτήτων υπό τον τίτλο «Εαρινές Ημέρες Μουσών», ο οποίος καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εκφάνσεων της τέχνης  και του πολιτισμού διοργανώνει η Εστία Πιερίδων Μουσών, με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης και του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, η αυλαία των οποίων άνοιξε στις 20 Μαρτίου και κλείνει στις 11 Ιουνίου, παρουσιάστηκε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Αστική Σχολή.

Βήμα έκφρασης

O πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Θόδωρος Παυλίδης, αφού μετέφερε το χαιρετισμό και τα συγχαρητήρια προς το Δ.Σ. και τους συντελεστές της Εστίας Πιερίδων Μουσών, του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, χαρακτήρισε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «πολυδιάστατο, αντάξιο της πολύχρονης διαδρομής της Εστίας Πιερίδων Μουσών».

Ο κ Παυλίδης πρόσθεσε ότι είναι από πλευράς του Δήμου, «άλλη μια απάντηση στην παρατεταμένη κρίση, η οποία δεν επιτρέπουμε να κρατά την πόλη σε κατήφεια και η πολιτιστική παράμετρος είναι ιδιαίτερα σημαντική προς την κατεύθυνση αυτή» εξήγησε χαρακτηριστικά.

«Οι Εαρινές Ημέρες Μουσών, οι οποίες τέθηκαν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος αποτελούν θεσμό που ανατάσσει ψυχή, πνεύμα, αναδεικνύει και προβάλει τον τόπο» τόνισε από την πλευρά του, ο κος Βασίλης Δήμου -υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος ταυτόχρονα μετέφερε τις ευχές και τα συγχαρητήρια στους διοργανωτές του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Εταιρείας Πιερικών Μελετών «Εστία Πιερίδων Μουσών», Γρηγόρης Μιτσοκάπας «Είναι η έβδομη συνεχόμενη χρονιά που με την αφετηρία της άνοιξης πραγματοποιούνται οι Εαρινές ημέρες Μουσών.  Πολύτιμοι αρωγοί σε αυτή την προσπάθειά μας ήταν και είναι ο Δήμος Κατερίνης, ο ΟΠΠΑΠ,  η  Μητρόπολη και οι χορηγοί μας, οι οποίοι μας δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρουμε αυτές τις εκδηλώσεις δωρεάν στους συμπολίτες μας. Τους ευχαριστούμε που είναι συνοδοιπόροι στο εγχείρημα αυτό».

Από την πλευρά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής των εκδηλώσεων Ευθύμιος Μαυρίδης δήλωσε: «Απαντάμε με τις εκδηλώσεις μας στο γκρίζο μη επιτρέποντας την κρίση να επηρεάσει την πολιτιστική δραστηριότητα στην Πιερία. Φέτος φιλοξενούμε συνολικά 26 εκδηλώσεις, κύριος στόχος και σκοπός των οποίων είναι να ενδυναμώσει το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό δίνοντας του βήμα έκφρασης και παρουσίασης του έργου και των δημιουργιών του  στο κοινό της Πιερίας».

Ειδική αναφορά έγινε από τους ομιλητές στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Ιουνίου και ώρα 20:30,  σε συνεργασία με τον σύλλογο Σιδηροδρομικών Ελλάδας στο Εργοστάσιο εμποτισμού ξυλείας Ο.Σ.Ε., με τίτλο: «Η Μουσική συναντά την Τεχνολογία και την τοπική Ιστορία». Όπως επισημάνθηκε είναι η πρώτη φορά που θα ανοίξει ο χώρος για το κοινό σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

Εστία Πιερίδων Μουσών εκδηλώσεις ΟΠΠΑΠ Ιερά Μητρόπολη Εαρινές Ημέρες Μουσών

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top