Σάββατο 24 Αυγ 2019 11:04      

Ετοίμαζαν απάτη με χαρτονομίσματα «κλώνους»

Σε έλεγχο που έκαναν οι υπάλληλοι του Τελωνείου, βρήκαν ένα χρηματοκιβώτιο και ένα ηλεκτρικό ψυγείο που είχαν μέσα δεσμίδες με μαύρα χαρτιά στο μέγεθος χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ, περίπου τρία κιλά σκόνης άγνωστης σύστασης και διάφορες διαλυτικές και χρωστικές ουσίες

Με τη γνωστή μέθοδο της «νιγηριανής απάτης» που υπόσχεται... πολλαπλασιασμό χρημάτων, σχεδίαζαν να εξαπατήσουν δεκάδες ανυποψίαστους πολίτες της Ρόδου τα μέλη μίας σπείρας αλλοδαπών παραχαρακτών που συνελήφθησαν μόλις έφτασαν στο λιμάνι του νησιού επειδή το αυτοκίνητό τους μύριζε... ναφθαλίνη.
 
Σε έλεγχο που έκαναν στο αυτοκίνητο οι υπάλληλοι του Τελωνείου, βρήκαν ένα χρηματοκιβώτιο και ένα ηλεκτρικό ψυγείο που είχαν μέσα δεσμίδες με μαύρα χαρτιά στο μέγεθος χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ, περίπου τρία κιλά σκόνης άγνωστης σύστασης και διάφορες διαλυτικές και χρωστικές ουσίες. Έτσι, κάλεσαν αστυνομικούς της Ασφάλειας που συνέλαβαν τον 32χρονο Κουβανό και τον 33χρονο από το Καμερούν.
 
Όπως διαπιστώθηκε, ο πρώτος είχε πάει στην Αθήνα, όπου παρέλαβε από άγνωστο τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν για την υποτιθέμενη δημιουργία χαρτονομισμάτων «κλώνων». Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον 32χρονο και επέστρεψαν στη Ρόδο με το πλοίο για να τα παραδώσουν σε έναν 64χρονο Γερμανό ο οποίος επίσης συνελήφθη. 

Ρόδος Απάτη Πλαστά χαρτονομίσματα

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top