Παρασκευή 10 Ιουλ 2020 16:30      

Eurogroup: «Πράσινο φως» για τη δόση

Ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τις 20:30,χθες το βράδυ  το πρώτο Eurogroup, στο οποίο προήδρευσε ο Πορτογάλος Μάριο Σεντένο, με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να χαιρετίζουν την εφαρμογή όλων σχεδόν των προαπαιτούμενων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση και να δίνουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης, ύψους 6,7 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης κάλεσαν την Αθήνα να ολοκληρώσει επειγόντως όλες τις εκκρεμούσες συμφωνίες με τους θεσμούς, μεταξύ των οποίων η διασφάλιση της απρόσκοπτης διενέργειας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων. 

Η επόμενη δόση αναμένεται να δοθεί σε δύο υποδόσεις, με την πρώτη να δίνεται στα τέλη Φεβρουαρίου και την δεύτερη μέχρι τον Ιούνιο.

Πλέον, οι θεσμοί θα επικεντρωθούν στην τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση για την Ελλάδα, καθώς και στις συζητήσεις για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ζήτημα για το οποίο έχουν συμφωνήσει ότι θα εξετάσουν μέτρα ελάφρυνσης μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου, τον Αύγουστο του 2018, και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο

Ο νέος πρόεδρος

Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το συμβούλιο των 19 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο νέος Πρόεδρος Μάριο Σεντένο  δήλωσε χαρακτηριστικά: «Καταλήξαμε σε πολιτική συμφωνία και καλωσορίσαμε την επίτευξη όλων σχεδόν των προαπαιτούμενων και καλούμε την ελληνική πλευρά να εφαρμόσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες όλα τα εκκρεμή μέτρα». Σύμφωνα με τον κ. Σεντένο η πιστή εφαρμογή των μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση δείχνει την στενή συνεργασία ανάμεσα στην Αθήνα και τους θεσμούς.

Πλειστηριασμοί Eurogroup Δόση

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top