Δευτέρα 23 Ιουλ 2018 5:03      

"Εξοικονομώ κατ'οίκον": Επιδότηση έως 70%

Επιδότηση έως 70% και άτοκο δάνειο για δαπάνες εργασιών ανώτατου ύψους 25.000 ευρώ στις κατοικίες που θα μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας μπορούν να διεκδικήσουν νοικοκυριά, τα οποία διαθέτουν οικογενειακό εισόδημα έως και 50.000 ευρώ, με το δεύτερο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον».

Με συνολικό προϋπολογισμό 400.000.000 ευρώ, το πρόγραμμα επιδοτεί την αντικατάσταση κουφωμάτων και σκίασης, την τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, την αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης (λέβητες) και παροχής ζεστού νερού (ηλιακοί θερμοσίφωνες).

Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός εργασιών είναι μέχρι 250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με ανώτατο όριο τα 25.000 ευρώ. Δηλαδή μια κατοικία 100 τ.μ. θα είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί με επιχορήγηση και άτοκο δάνειο ή και με τα δύο κίνητρα έως και τα 25.000 ευρώ. Μια κατοικία 60 τ.μ. θα ενισχυθεί για 15.000 ευρώ.

Τα ποσοστά επιχορήγησης φτάνουν έως το 70% και κλιμακώνονται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και τον αριθμό των προστατευόμενων μελών. Οσο πιο χαμηλό είναι το εισόδημα τόσο υψηλότερο είναι το ποσοστό επιδότησης, που αρχίζει από 25% και ανεβαίνει κατά 5% ανά παιδί.

Το «Εξοικονομώ κατ' οίκον ΙΙ» αναμένεται να προκηρυχθεί στα τέλη Απριλίου και θα υπαχθούν όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικιών.

Εξοικονομώ κατ'οίκον Δαπάνες δαπάνες εργασιών επιδότηση αντικατάσταση κουφωμάτων τοποθέτηση θερμομόνωσης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top