Τρίτη 1 Δεκ 2020 2:02      

Ευχαριστήριο

 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στην Αντιπεριφέρεια Πιερίας και ειδικότερα στην Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας να προχωρήσουν στον καθαρισμό του ποταμού Βαφύρα, που διατρέχει το αρχαιολογικό πάρκο του Δίου. Το έργο αυτό συμβάλλει σημαντικά στην αποφυγή των πλημμυρών, που πλήττουν, όλο και συχνότερα τελευταία, την περιοχή.

Ο καθαρισμός και η εκβάθυνση του ποταμού Βαφύρα ο οποίος καθορίζει την περιβαλλοντική φυσιογνωμία του αρχαιολογικού χώρου, αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του αρχαιολογικού πάρκου, διασφαλίζοντας την ασφαλή και σταθερή επισκεψιμότητα σε όλη την έκταση των 1500 στρεμμάτων του καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ παράλληλα συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία των αρχαίων καταλοίπων.

Οι ενέργειες αυτές της κ. Σοφίας Μαυρίδου δηλώνουν τη σαφή υποστήριξή της προς τον σημαντικότερο επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο της Πιερίας, πόλο έλξης σημαντικού αριθμού επισκεπτών, όπως και τη συμπαράστασή της στις διαρκείς προσπάθειες της υπηρεσίας μας για την προστασία και ανάδειξη των αρχαιοτήτων της περιοχής. Είμαστε βέβαιοι ότι το ενδιαφέρον και οι δράσεις της θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Κατερίνη, 20-5-2020

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top