Παρασκευή 5 Ιουν 2020 15:01      

Φαρμακεία: Αλλαγές στο ιδιοκτησιακό φέρνει προεδρικό διάταγμα

Δύο σημαντικές αλλαγές επιφέρει στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στις 11 Ιουλίου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Αν και κατά γενική ομολογία το ΠΔ ρυθμίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς με πανομοιότυπο σχεδόν τρόπο με την ΚΥΑ 36277 τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία των φαρμακείων, υπάρχουν και ουσιαστικές διαφοροποιήσεις.

Διαφοροποιήσεις 

Μια εξ αυτών είναι ότι η συμμετοχή του φαρμακοποιού καθορίζεται στο ένα τρίτο αντί του 20% στην ίδρυση φαρμακείου, ενώ άδεια θα μπορούν πλέον να αποκτούν και ιδιώτες, αλλά στην περίπτωση αυτή τη λειτουργία του αναλαμβάνει υποχρεωτικά Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, που πρέπει να έχει συσταθεί πριν τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας του φαρμακείου.

Επίσης μικρές διαφοροποιήσεις υπάρχουν ως προς τη συμμετοχή των χονδρεμπόρων στη σύσταση και λειτουργία φαρμακείων.

Συγκέντρωση Υγειονομικών - ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πανελλαδική στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους της Πρόνοιας πραγματοποίησε χθες  , η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ)

«Στον αέρα οι εργαζόμενοι» 

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι 150 επικουρικοί εργαζόμενοι στις Προνοιακές Μονάδες βρίσκονται στον «αέρα» επαγγελματικά, καθώς υπερέβησαν το 24μηνο εργασίας με συνεχείς ανανεούμενες συμβάσεις και το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως και στις Μονάδες Δημόσιας Υγείας, θεωρεί άκυρες τις συμβάσεις τους.

«Σε πολλές Προνοιακές Μονάδες δεν καταβάλλεται η μισθοδοσία των Επικουρικών και σε άλλες Μονάδες οι Διοικήσεις παίρνουν αποφάσεις και λήγουν αυθαίρετα τις Συμβάσεις τους. Απολύονται!», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ υπενθυμίζοντας ότι το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση η οποία «ούτε μετατρέπει τις συμβάσεις σε Αορίστου Χρόνου, ούτε προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση (κλειστή προκήρυξη) στον επικείμενο διαγωνισμό. Οδηγεί σχεδόν όλους σε απόλυση γι’ αυτό εκφράσαμε τις έντονες διαφωνίες μας. Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κυρία Θεανώ Φωτίου τηρεί σιγή ιχθύος».

Φαρμακεία Υγειονομικό Αλλαγές Ιδιοκτησιακό Προεδρικό Διάταγμα Συγκέντρωση

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top