Τρίτη 1 Δεκ 2020 1:16      

Φεστιβάλ Ολύμπου: Στις 30 Ιουνίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις - (Φωτό)

Η  παρουσίαση του προγράμματος του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου, πραγματοποιήθηκε στον αύλειο  χώρο στο αρχοντικό Τσαλόπουλου, που άνοιξε τις πύλες του για το συγκεκριμένο σκοπό. 

Χαιρετισμοί 

Στον χαιρετισμό τους οι συνδιοργανωτές του φεστιβάλ η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου και οι δήμαρχοι Κατερίνης  Σάββας Χιονίδης και Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος,  καθώς και ο πρόεδρος του επιμελητήριου, αναφέρθηκαν στην μακροχρόνια πορεία του θεσμού, στην αποδοχή από τον κόσμο και στη εξέλιξη του. Ο μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα Γεώργιος συνεχάρη όλους όσους στηρίζουν τον θεσμό, ενώ ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου  Γρηγόρης Παπαχρήστος ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές για τη στήριξη και πρότεινε στον δήμαρχο το Τσαλοπούλειο να γίνει η έδρα του φεστιβάλ.Τις 47 εκδηλώσεις παρουσίασε ο καλλιτεχνικός  διευθυντής κ. Χανδόλιας.  Χαρακτηριστικό του φετινού προγράμματος είναι το άνοιγμα σε καινούργιους χώρους – όπως εκδηλώσεις μέσα στο κάστρο του Πλαταμώνα και στον παραδοσιακό Παλαιό Παντελεήμονα.

Οι εκδηλώσεις 

Τιμώμενη χώρα θα είναι η Τσεχική Δημοκρατία. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 30 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι 2 Σεπτεμβρίου.  Η επίσημη έναρξη του  47ου Φεστιβάλ Ολύμπου θα γίνει Σάββατο 30 Ιουνίου ώρα 19:30 μ.μ στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, με συναυλία με το τσεχικό κουαρτέτο ENSEMBLE MARTINU  και εγκαίνια εικαστικών εκθέσεων με τίτλο  «Η ζωή και το έργο του Φραντς Κάφκα» , «Μνημεία UNESCO της Τσεχικής Δημοκρατίας» , «Jiří Slíva – Café DADA» - έκθεση χαρακτικών έργων του Jiří Slíva , «Ανασκόπηση» - έκθεση φωτογραφίας του Jindřich Štreit . Η διάρκεια των εκθέσεων 30 Ιουνίου – 2 Σεπτεμβρίου

Παρουσίαση Πρόγραμμα Φεστιβάλ Ολύμπου εκδηλώσεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top