Σάββατο 27 Μάιος 2017 15:05      

Φιλέτο μοσχαρίσιο Σατομπριάν* με μανιτάρια

“Ενα υπέροχο φιλέτο “Σατομπριάν*” με μανιτάρια, περιχυμένο με λαχταριστή σάλτσα.

Υλικά συνταγής

2 μοσχαρίσια φιλέτα “Σατομπριάν” [*]
300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
100 ml ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κόλιανδρος
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κρασοπότηρο κόκκινο γλυκό κρασί
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε  ένα μεγάλο και βαρύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τις φέτες των μανιταριών για 3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω το λιωμένο σκόρδο, τον κόλιανδρο και αλατοπίπερο, ανακατεύω και σοτάρω για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνω το μαϊντανό, ανακινώ έντονα το τηγάνι και μαγειρεύω για 1 λεπτό ακόμα. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, αδειάζω τα υλικά σε ένα μπολ και τα διατηρώ κατά μέρος, ζεστά.
  2. Καθαρίζω το τηγάνι, ρίχνω εκεί το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο και τα ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά. Βάζω τις δύο φέτες σατομπριάν τις αλατοπιπερώνω και τις ψήνω για 2 – 4 λεπτά από κάθε πλευρά (ανάλογα πόσο ψημένες τις θέλω), πάντοτε σε δυνατή φωτιά. Αν τις θέλω καλοψημένες, παρατείνω το ψήσιμό τους για άλλα 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά, φροντίζοντας να μετριάσω λίγο την ένταση της φωτιάς για να μην καούν.
  3. Αφαιρώ τα τα σατομπριάν, τα βάζω σε μια ζεσταμένη πιατέλα και ρίχνω στο τηγάνι το κονιάκ και το κρασί. Ξύνω με μια ξύλινη κουτάλα τον πυθμένα του τηγανιού για να ξεκολλήσουν τα καμένα υπολείμματα και να διαλυθούν μέσα στο υγρό.
  4. Αλατοπιπερώνω,  μαγειρεύω για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μειωθεί κάπως η σάλτσα και προσθέτω την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω, μαγειρεύω για άλλα 2 λεπτά και αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά.
  5. Κόβω τα σατομπριάν στη μέση, τα μοιράζω σε τέσσερα πιάτα, προσθέτω από πάνω τα μανιτάρια, τα περιχύνω με τη σάλτσα και σερβίρω αμέσως.

[*] “Σατομπριάν”: Μοσχαρίσιο φιλέτο από την κεφαλή ή το κέντρο ενός μοσχαρίσιου φιλέτου.
Για τη παρούσα συνταγή: Δύο [2] χονδρές φέτες  βάρους περίπου 350 γρ. η καθεμία- κάθε φέτα αρκεί για 2 άτομα.

sintayes.gr

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Γεύσεις Φιλέτο μοσχαρίσιο Σατομπριάν με μανιτάρια κόκκινο κρέα ς κυρίως πιάτα μανιτάρια μοσχάρι σατομπριάν Συνταγές Φιλέτο
  • Σχόλια

0 Comments:

Tο olympiobima.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Παρακαλούμε πολύ, τηρείτε τους κανόνες καλής συμπεριφοράς έναντι των υπολοίπων σχολιαστών και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.
Όποια σχόλια είναι συκοφαντικά ή υβριστικά θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Σχολιαστές που επαναλαμβανόμενα προκαλούν ή υβρίζουν άλλους σχολιαστές θα αποκλείονται χωρίς προειδοποίηση 

CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση είναι για να διαπιστωθεί κατά πόσον ή όχι είστε άνθρωπος και για την αποτροπή αυτοματοποιημένης υποβολής spam.
8 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Scroll to Top