Δευτέρα 25 Μάιος 2020 9:38      

Το Φιλοζωϊκό Σωματείο «ΑΡΓΟΣ» απαντά ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μετά από τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για την πρωτοφανή επίθεση εναντίον των ζαρκαδιών του Πάρκου Κατερίνης, νοιώθουμε την ανάγκη να απαντήσουμε στα όσα κυκλοφορούν δια του τύπου για το γεγονός μιλώντας με ειλικρίνεια και με γνώση του αντικειμένου.

Πρώτα – πρώτα δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης από τα σκυλιά, και επομένως είναι εικασίες τα περί αδέσποτων ή δεσποζόμων. Ούτε γνωρίζουμε τον αριθμό των ζώων που έχουν κάνει την επίθεση, αν ήταν αγέλη ή μεμονωμένα ζώα δεσποζόμομενα .

Και επομένως είναι αυθαίρετο το συμπέρασμα ότι η επίθεση έγινε από αδέσποτα, καθώς δεν διαφέρει ο τρόπος επίθεσης αδέσποτων ή δεσποζόμων σκύλων.

Τα φιλοζωϊκά σωματεία υπερασπίζονται όλα τα ζώα και δεν διαχωρίζουν τα ελάφια, από τα σκυλιά ή τις πάπιες. Για όλα ανησυχούν και όλα τα φροντίζουν και όλα τα υπερασπίζονται.

Μομφή επομένως εναντίον των φιλόζωων δεν ευσταθεί, καθώς η φροντίδα των ζαρκαδιών του πάρκου ήταν αρμοδιότητα άλλων, και μάλιστα πολλές φορές διατυπώθηκαν ενστάσεις για τον τρόπο που δημιουργήθηκε αυτός ο χώρος φύλαξης και διαμονής τους.

Κλείνοντας θέλουμε να πούμε ότι η φημολογία για επιθέσεις σκύλων ξεπερνά την πραγματικότητα. Επιθέσεις γίνονται αλλά σε πολύ περιορισμένο αριθμό. Όσον αφορά το χώρο του Νοσοκομείου υπάρχει μεν ένας αριθμός ζώων τα οποία δεν δημιουργούν πρόβλημα, και τα ζώα είναι εμβολιασμένα και στειρωμένα, από χρόνια.

Νικήτας Κανταρτζής

Αντιπρόεδρος Φιλοζωϊκού Σωματείου ΑΡΓΟΣ

Φιλοζωικό Σωματείο «Άργος»

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top