Κυριακή 12 Ιουλ 2020 7:13      

Φωτό: 7η Γιορτή Ρακής από το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας "Το Ξαθέρι"

Πιστοί στο ραντεβού μας όπως κάθε χρόνο σμίξαμε  με φίλους και εδικούς μας, ήπιαμε, χορέψαμε και  γλεντήσαμε στο πλαίσιο της  7ης γιορτής ρακής στις 15 Σεπτεμβρίου, στον κήπο του Πολυχώρου «Ελιά».

Το καζάνι μας έβγαζε  ρακή...

Η τάβλα μας ήταν στρωμένη....

Σεργιανίσαμε όλοι μαζί στα μονοπάτια της κρητικής παράδοσης και  γλεντήσαμε με τον ήχο της πλανεύτρας λύρας του Γιώργη Σφακιανάκη και του συγκροτήματός του  που   πλαισίωσαν  μουσικά τη βραδιά.

Σε πανηγύρι και σωστή ξεφάντωση – αυθόρμητη και οργανωμένη συνάμα – εξελίχθηκε  η βραδιά  γύρω από το  ρακοκάζανο όπως παλιά... 

Ζεστή φιλοξενία … αμείωτο κέφι  κι ασύγκριτη θαλπωρή  που βρίσκει κανείς στα χαρούμενα στέκια ψυχαγωγίας, στου Ξαθεριού τη στράτα, μαζί με  την εγκαρδιότητα της φιλικής συνάθροισης ήταν ολοφάνερα καθ΄ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.  Έτσι απλά, ανταμώσαμε και θυμηθήκαμε πως γινότανε παλιά τα καζανέματα…

Απολαύσαμε μια υπέροχη χορευτική  «συγκατοίκηση»  με την Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών ,τον Μορφωτικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Νοσταλγοί της Παράδοσης και τον Φιλανθρωπικό – Πολιτιστικό  Σύλλογο Μακρυγιάλου «Η Στέγη της Αγάπης». Μακεδόνες… Κρητικοί… Πόντιοι και Νοσταλγοί έσμιξαν κι έγιναν ένα. 

 Εκρηκτική η «χημεία» τους  και μοναδική!!! Απλότητα κι ομορφιά απέδωσαν  ένα αποτέλεσμα άρτιο και αποδράσαμε από το εφήμερο που καλλιεργείται στην εποχή μας.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους εσάς , καθώς και στους  εκπροσώπους  όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης μας  που έμπρακτα στηρίζετε κάθε μας εκδήλωση!!!

 Επίσης  ευχαριστούμε όλους όσους συμβάλλατε στην πραγματοποίηση αυτής της υπέροχης εκδήλωσης!!!Και του χρόνου να ανταμώσουμε με υγεία!!!

εκδηλώσεις Ξαθέρι

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top