Τρίτη 21 Ιαν 2020 21:51      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΦΩΤΟ: «Πλημμύρισαν» οι αυλές των σχολείων με μαθητές στην Κατερίνη

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ  ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε χθες στα σχολεία όλης της χώρας και οι αυλές των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων γέμισαν με μαθητές και μαθήτριες. Τις ευχές τους για καλή σχολική χρονιά εξέφρασαν οι αρχές του νομού σε σχολεία στα οποία παραβρέθηκαν.

Στις σχολικές μονάδες οι αρχές

Ο δήμαρχος Κατερίνης επισκέφθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο, το 1ο ΓΕΛ και το 1ο ΕΠΑΛ, όπου απηύθυνε ευχές στους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, στους μαθητές, καθώς και στους γονείς τους «για μια αποδοτική και δημιουργική σχολική χρονιά με αρωγό τον Δήμο Κατερίνης. Μία χρονιά με υγεία, πρόοδο, υπομονή και επιμονή».

Απευθυνόμενος στους μαθητές ο κος Κουκοδήμος τους προέτρεψε να θέσουν υψηλούς στόχους και να καταβάλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να τους επιτύχουν: «Είμαστε κοντά σας σε ό,τι χρειαστείτε καθώς είστε το μέλλον της πατρίδας μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο Δήμαρχος ανέφερε σε σύντομο χαιρετισμό του, ότι, στη μαθητική του διαδρομή φοίτησε στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες. Παράλληλα, με την ευκαιρία, προανήγγειλε για το 3ο Δημοτικό αφενός την σύνδεσή του με το φυσικό αέριο και αφετέρου την κατασκευή του 3ου νηπιαγωγείου, σε έκταση πλησίον του σχολικού συγκροτήματος.

Το Μουσικό σχολείο

Το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο, το 2ο Δημοτικό και το 2ο ΓΕΛ επισκέφτηκε ο αναπληρωτής δημάρχου Γιώργος Νταντάμης, ο οποίος ευχήθηκε «μια εποικοδομητική και δημιουργική χρονιά, με άριστη συνεργασία και υψηλές επιδόσεις. Υγεία και δύναμη. Καλή πρόοδο σε όλους». Ειδικά σε ό, τι αφορά το Μουσικό σχολείο, ο κος Νταντάμης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του αείμνηστου διευθυντή Τάκη Κυριακού, το οποίο συνεχίζει με επιτυχία ο σημερινός διευθυντής. Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Θέλω να υποσχεθώ σε όλη την κοινότητα ως νέα Δημοτική αρχή μεταφέροντας και το μήνυμα του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε αυτή η αρχή που θα εγκαινιάσει το νέο Μουσικό σχολείο. Ένα σχολείο που είναι άριστο και έχει οικοδομηθεί με ψυχή, ήρθε η ώρα να υποδομηθεί  και με σωστά κτιριακά συγκροτήματα».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, τις ευχές του Δημάρχου προς την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και γονείς, για καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, μετέφεραν μέλη της Διοίκησης του Δήμου κατά τη διάρκεια του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά, στα σχολεία όλων των βαθμίδων, σε όλη την επικράτεια του  Δήμου Κατερίνης.

Τέλος, στο περιθώριο της τελετής του Αγιασμού στις σχολικές μονάδες που επισκέφθηκαν, ο Δήμαρχος Κατερίνης και όλα τα μέλη της δημοτικής αρχής είχαν συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολείων, όπου όπως ανέφεραν, ιεραρχώντας τις ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων οι παρεμβάσεις του Δήμου Κατερίνης σε όλη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας, υγιεινής και λειτουργικότητας θα συνεχιστούν από τις υπηρεσίες του Δήμου, όπου κρίνονται απαραίτητες.

Η αντιπεριφερειάρχης

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου  παραβρέθηκε στην τελετή αγιασμού του 4ου Γυμνασίου- 4ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης και του  1ο Γενικού  Λυκείου Κατερίνης, όπου  ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς,  καλό και αποδοτικό διδακτικό έτος.

Η κ. Σοφία Μαυρίδου, ευχήθηκε στους μαθητές καλή χρονιά με υγεία, δύναμη, πρόοδο, να αποκομίσουν γνώσεις, δεξιότητες αλλά και όμορφες αναμνήσεις. «Η εκπαίδευση αποτελεί το θεμέλιο λίθο για το μέλλον σας, η γνώση είναι δύναμη και το σπουδαιότερο εφόδιο στη ζωή σας, παράλληλα να απολαμβάνετε την κάθε ανέμελη και ξένοιαστη  στιγμή των μαθητικών σας χρόνων», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, απευθυνόμενη στους μαθητές.

Στους διδάσκοντες, ευχήθηκε καλή δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο και υψηλό κοινωνικό έργο, που επιτελούν με επαγγελματισμό και αγάπη και στους γονείς συνέστησε, να συμπαραστέκονται με ψυχραιμία στα παιδιά τους και στο φετινό μαθητικό ΄΄στίβο΄΄, να αναγνωρίζουν τις προσπάθειές τους  και να τα ενθαρρύνουν να συνεχίζουν τον αγώνα τους. 

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, βρίσκεται αρωγός και σύμμαχος -στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της- για την εύρυθμη και αρτιότερη λειτουργία των σχολείων, προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον μάθησης αλλά και για την επίτευξη των σκοπών της παιδείας, στο πλαίσιο ενός αναβαθμισμένου και σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος»,ανέφερε στο μήνυμά της για την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, η κ.Σοφία Μαυρίδου.

Σχολικά

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top