Κυριακή 20 Σεπ 2020 17:34      

Γ. Νταντάμης: «Ανοίγουμε πόρτα στην ανάπτυξη»

ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ:

ΑΠΟΜΕΝΕΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ

Ως ιστορική χαρακτηρίστηκε η προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον αναπληρωτή δήμαρχο Κατερίνης κ. Γιώργο Νταντάμη αλλά και τους συμβούλους της αντιπολίτευσης καθώς ομόφωνα ψηφίστηκε το θέμα που αφορούσε την εξέταση ενστάσεων, σε προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την αναθεώρηση των χρήσεων γης στο εγκεκριμένο σχέδιο του δήμου Κατερίνης και την εναρμόνιση του με το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κατερίνης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Νταντάμης η εναρμόνιση του Ρυμοτομικού Σχεδίου με το Γενικό πολεοδομικό Σχέδιο είναι απαραίτητη καθώς έτσι μπαίνει τέλος στα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στις χρήσεις γης, δημιουργώντας το απαραίτητο πλαίσιο για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών.

Η μελέτη για την αναθεώρηση των χρήσεων γης στο εγκεκριμένο σχέδιο του Δήμου Κατερίνης και εναρμόνιση με το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κατερίνης, είχε ψηφιστεί ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο σε παλαιότερη συνεδρίαση και προχθές ομόφωνα ψηφίστηκε, η απόφαση για την εξέταση ενστάσεων καθώς βρισκόταν σε ανάρτηση – δημοσιοποίηση, για ένα δεκαπενθήμερο, με τελικό στόχο την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος σε ΦΕΚ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νταντάμης είπε ότι οι ενστάσεις που είχαν κατατεθεί ήταν ελάχιστες , για το μέγεθος του δήμου Κατερίνης και έκανε λόγο για μια «σπουδαία μέρα, που το δημοτικό συμβούλιο το οποίο ενέκρινε ομόφωνα, οριστικά και αμετάκλητα την εναρμόνισης του ρυμοτομικού σχεδίου με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κατερίνης. Πλέον, όπως επεσήμανε ο κ. Νταντάμης, οδεύει για προεδρικό διάταγμα. «Επιτέλους η πόλη της Κατερίνης έχει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να λειτούργει αναπτυξιακά με σεβασμό στο περιβάλλον και το δημότη, δίνοντας τις δυνατότητες, πολλές λειτουργίες απαγορευμένες, μετά την έκδοση του προεδρικού διατάγματος να μπορούν να επιτευχθούν. Ανοίγουμε πόρτα στην ανάπτυξη», τόνισε ο αναπληρωτής δήμαρχος.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε στην τοποθέτηση του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ν. Παπαζιώγας (Πολίτες σε Δράση), για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της εναρμόνισης του ρυμοτομικού σχεδίου με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κατερίνης, μια διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται πλέον, προσθέτοντας δυναμική, εναρμονίζοντας τις ανάγκες της πόλης με τα σημερινά δεδομένα.

Κατά τη συζήτηση του θέματος ο Θ. Λιακόπουλος σημείωσε ότι το σχέδιο αυτό εγκρίθηκε πριν από 11 χρόνια. Στην πορεία ανακαλύπτονται στρεβλώσεις και αστοχίες. Ευχής έργο θα ήταν στη διάρκεια της εφαρμογής του να αποκατασταθούν αδικίες σε βάρος δημοτών.. Καταληκτικά ο Γ. Νταντάμης σημείωσε: κανένα σχέδιο δεν είναι τέλειο. Θα προχωρήσουμε με ομοφωνία σε αυτή την ιστορική απόφαση και μέχρι να βγει το προεδρικό διάταγμα ίσως επέλθουν αλλαγές.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top