Κυριακή 9 Αυγ 2020 17:30      

Γ. Βειδαμενίδης: Ζούμε μια απελπιστική κατάσταση!

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Ζούμε μια απελπιστική κατάσταση είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας Ημαθίας και Πέλλας κ. Γρηγόρης Βειδαμενίδης. Όπως εξήγησε το 5% της πληρότητας που υπήρχε μέχρι τώρα, από τις 15 Ιουλίου θα γίνει μηδέν.

«Από την Τετάρτη δεν θα κυκλοφορεί τίποτα»

«Από την Τετάρτη δεν θα κυκλοφορεί τίποτα, οι περιοχές θα είναι νεκρές». Όταν σχεδιάζουν οι αρμόδιοι δεν σκέφτονται το επακόλουθο των αποφάσεων. Συμφωνούμε ότι η υγεία είναι πάνω από όλα αλλά τα τεστ των 72 ωρών που θα πρέπει να κάνουν ο τουρίστες είναι απαγορευτικά ως προς τη τιμή που έχουν. Κυμαίνονται από 50 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 120 ευρώ, ανάλογα τη χώρα. Συγκεκριμένα 50 ευρώ είναι στη Σερβία, 70 με 80 ευρώ στη Ρουμανία, 100 με 150 ευρώ στην Ουγγαρία για κάθε άτομο», επεσήμανε ο κ. Βειδαμενίδης και πρόσθεσε ότι όλο αυτό το διάστημα οι αποφάσεις που λαμβάνονται τελευταία στιγμή, είχαν ως αποτέλεσμα να κλονιστούν οι τουρίστες και οι tour operator, οι οποίοι μάλιστα στη Ουγγαρία προχώρησαν σε ακύρωση όλων των κρατήσεων στη Πιερία και στη χώρα γενικότερα και θα τις μεταφέρουν στην Κροατία. Το βράδυ της Κυριακής τέσσερα λεωφορεία από τον Προμαχώνα επέστρεψαν πίσω λόγω του ότι δεν είχαν συμπληρώσει την πλατφόρμα που έπρεπε και η οποία είχε κλείσει.

Συνάντηση με την κυβέρνηση ή κλείσιμο των επιχειρήσεων

«Το αίτημα μας είναι να συναντηθούμε με την κυβέρνηση, μήπως αλλάξει κάτι κυρίως σε ότι αφορά τα τεστ, μήπως και σώσουμε έστω τον Αύγουστο. Σε διαφορετική περίπτωση θα ανακοινώσουμε ότι κλείνουμε όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις. Οι ακυρώσεις πέφτουν βροχή, ακυρώνουν και τον Αύγουστο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βειδαμενίδης.

«Από την περασμένη εβδομάδα η πληρότητα έχει πέσει 50% κάτω και από τη Τετάρτη θα πέσει στο μηδέν, που θα πρέπει να έχουν οι τουρίστες τα τεστ», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και χαρακτήρισε «λάθος» το άνοιγμα των επιχειρήσεων τους.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top