Μία συνταγή της Ελένης Σιδηροπούλου – Τομπούλιδου
- 2,200 κιλά γάλα
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 200 γρ ζαχαρη
- 4 αυγά
- 1 βούτυρο αγελαδινό
- 3 βανίλιες
- Κανέλα
- Άχνη
- Μισό κουταλάκι αλάτι
- 2 -3 φυλλωτά μεγάλου μεγέθους
- 1 φύλλο σπασμένο σε μικρά κομμάτια
- Πέρνουμε τα φύλλα μας και τα βρεχουμε καλά και τα ακουμπάμε σε μια πετσέτα να μαλακώσουν !!
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την ζάχαρη και το σιμιγδάλι τις βανίλιες να βράσουν .Χτυπάμε χώρια τα αυγά με το αλάτι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το άλλα μας υλικά και ανακατεύουμε έντονα Πρέπει να γίνει μια αραιή κρέμα
- Βουτηρώνουμε ενα ταψί
- (αν έχουμε που να μπορεί να ανοίγει απο τα πλαινά ακόμα καλύτερα)τοποθετούμε το ένα φύλλο έτσι ώστε να ακουμπάει στα τοιχώματα του ταψιου λαδώνουμε και προσθέτουμε το άλλο φύλλο το οποίο να είναι ίσα με τον πάτο τα κομμάτια που θα αφαιρεσουμε από τα γύρο του μαζί με το ένα σπασμένο σε μικρά κομμάτια φύλλου τα προσθέτουμε στην κρέμα ανάκατεύουμε ελαφριά να μοιραστούν ισάριθμα
- Γυρίζουμε το φύλλο από τα πλαινα επάνω στην κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170° για 40 με 50 λεπτά . Αφού ψηθεί αφήνουμε λίγο να κρυώσει ανοίγουμε την φόρμα πασπαλίζουμε με άχνη ,κανέλλα και έτοιμο !!!