Τετάρτη 23 Ιαν 2019 15:28      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γάλλος ματαντόρ χάρισε τη ζωή σε ταύρο που λίγο έλειψε να τον σκοτώσει

Δραματικές εικόνες καταγράφουν την επίθεση του αφηνιασμένου ταύρου, που τρύπησε με τα κέρατά του τον 20χρονο Άντι Γιουνές και τον έριξε κάτω. Ο Γιουνές, ο οποίος ήταν μόλις πέντε ετών όταν μπήκε για πρώτη φορά στην αρένα, μετείχε στην πόλη Αρλ στο πασχαλινό φεστιβάλ Feria de Paques που εγκαινιάζει τη γαλλική σεζόν ταυρομαχιών.

Αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε, αφού ο ταύρος κατάφερε να τον χτυπήσει με τα κέρατα στην ευαίσθητη περιοχή του, να τον ανασηκώσει στον αέρα και να τον σωριάσει στο έδαφος. Κουτσαίνοντας απομακρύνθηκε από το σημείο κι όταν κατά την αποχώρησή του τον σήκωσαν συνάδελφοί του στους ώμους, το πλήθος ζητωκραύγασε τον ταυρομάχο, που χάρισε τη ζωή στον ταύρο.

Αν και οι ταύροι θανατώνονται στο τέλος των ταυρομαχιών, εφόσον το ζώο επιδείξει ιδιαίτερες ικανότητες στη μάχη με τον ματαντόρ είθισται να το «συγχωρούν» και να το στέλνουν πίσω στη φάρμα, όπου μεγάλωσε, προκειμένου να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τραυματίζεται ο νεαρός ταυρομάχος. Ένα ανάλογο περιστατικό τον περασμένο Ιούλιο παρολίγο να αποδειχθεί μοιραίο για τη ζωή του, όταν ένας ταύρος τραυμάτισε πρώτα σοβαρά στο σβέρκο και την περιοχή των γεννητικών οργάνων έναν Ισπανό ματαντόρ από τη Μαδρίτη, ενώ στη συνέχεια τρύπησε με τα κέρατά του τον Γιουνές και στους δύο μηρούς. Πέφτοντας κάτω ο 20χρονος Γάλλος τραυματίστηκε σοβαρά στη δεξιά πλευρά του κρανίου του με αποτέλεσμα να υποστεί εγκεφαλική βλάβη.

Γάλλος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top