Παρασκευή 14 Αυγ 2020 3:59      

Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης: Η Νοσοκομειακή περίθαλψη στην Πιερία (1950-2010)

    Εδώ και δύο μήνες περίπου ο συμπολίτης μας Θανάσης Μησιτσάκης έχει εκδώσει ένα βιβλίο, που έχει ως θέμα του την προσφορά και λειτουργία του παλιού Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

    Βρήκαμε τον Θανάση Μησιτσάκη ο οποίος στην κουβέντα που κάναμε μαζί του, μας είπε:
Κύριε Μησιτσάκη, τι ήταν αυτό που σας ώθησε να γράψετε ένα βιβλίο για το παλιό Γενικό Νοσοκομείο της Κατερίνης;  
  Με αφορφή το κλείσιμο του παλιού Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, το 2010, λόγω της μεταφοράς του στις νέες του εγκαταστάσεις, θέλησα να του αποδοθεί  μια τιμητική αναφορά, για την μέχρι τότε προσφορά υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του Νομού μας και όχι μόνο. Με το κλείσιμο , ζήτησα από τον τότε Διοικητή, κ. Φαρμάκη, να μου επιτρέψει να μπω μέσα και να το φωτογραφίσω, δημιουργώντας έτσι ένα  ιστορικό φωτογραφικό αρχείο του παλιού Γενικού Νοσοκομείου. 
    Αφού έκανα την φωτογράφιση και έχοντας στα χέρια μου ένα πολύ καλό φωτογραφικό αρχείο (φωτογραφίζοντας και την τελευταία γωνία) μου γεννήθηκε  η ιδέα της δημιουργίας ενός βιβλίου. 
    Άρχισα, τότε, να συλλέγω στοιχεία και να καταγράφω την μνήμη ( γιατρών-νοσηλευτριών και άλλου προσωπικού) ανθρώπων που εργάστηκαν και πρόσφεραν στο ίδρυμα αυτό. Όλη αυτή η προσπάθεια χρειάστηκε τρία χρόνια για να υλοποιηθεί. 
    Μέσα από τις συνεντεύξεις τι είδατε; Υπήρχε κάτι που σας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση;  
    Ναι. Στην ερώτησή μου ‘’αν θυμούνται περιστατικά ευχάριστα, δυσάρεστα ή και ευτράπελα’’, βγήκαν πολύ όμορφα πράγματα. Πάρα πολλά από αυτά έχουν πολύ ενδιαφέρον. 
   

Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top