Τετάρτη 5 Αυγ 2020 16:18      

Γνωρίστε τον 26χρονο που έστησε από το μηδέν επιχείρηση αξίας 115 εκατ. ευρω !

Το πρωί ήταν full time φοιτητής, το βράδυ έβγαζε το χαρτζιλίκι του παραδίδοντας πίτσα και κάπου ενδιάμεσα, κατάφερε και έστησε μια επιχείρηση που σήμερα έχει αξία τουλάχιστον 115 εκατομμύρια ευρώ!

Το BBC παρουσιάζει στον κόσμο τον Ben Francis, ιδρυτή της βρετανικής φίρμας αθλητικών ειδών, Gymshark. Σήμερα είναι 26 και όταν έστησε την χρυσή επιχείρησή του, ήταν μόλις 19! «Το πρωί πήγαινα στο Πανεπιστήμιο Aston, αφού τελείωνα νωρίς το απόγευμα δούλευα στην Pizza Hut από τις 5 έως τις 10 το βράδυ. Μεταξύ των παραδόσεων, άπαντούσα σε μειλς για την Gymshark. Στο σχόλασμα, πήγαινα σπίτι και σχεδίαζα νέα προϊόντα», σημειώνει το BBC.

Μετά από δύο εξαντλητικά χρόνια – με τα ετήσια έσοδα της ανερχόμενης επιχείρησής του να χτυπάνε ταβάνι με 280.000 ευρώ – ο Ben εγκατέλειψε τόσο το πανεπιστήμιο όσο και τον κόσμο της πίτσας για να συγκεντρωθεί στην εταιρεία του.

Φτάνοντας στο σήμερα, ο κύκλος εργασιών της Gymshark αναμένεται να διαμορφωθεί στα 115 εκατ.ευρώ. Το επιχειρηματικό δαιμόνιο το είχε από νωρίς ή μάλλον γεννήθηκε με αυτό. Κι αυτό γιατί στην εφηβεία είχε στήσει μια ιστοσελίδα μέσω της οποίας πουλούσε πινακίδες αυτοκινήτου.

Ως λάτρης του γυμναστηρίου, αργότερα λάνσαρε δυο fitness εφαρμογές για το i phone, κάθε μία από τις οποίες του απέδιδε περί τις 10.000 ευρώ. Ακολούθησε η ιδέα της Gymshark: Μια online εταιρεία που απευθύνεται στους εραστές των σπορ- αρχικά προμήθευε τους διαδικτυακούς καταναλωτές με συμπληρώματα διατροφής.

Πάντως, όταν ανακάλυψε ότι τα συμπληρώματα δε γέμιζαν τα ταμεία, αποφάσισε να προσθέσει και ρουχισμό.

«Θυμάμαι που έψαχνα και δε μπορούσα να βρω τα ρούχα που ήθελα να φορέσω. Οπότε είπα, ας τα φτιάξω».

Πηγή

Gymshark.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top