Πέμπτη 21 Ιουν 2018 14:45      

Γυμνάσιο Κοριού: Εκπαίδευση πρώτων βοηθειών

Στα πλαίσια της υλοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας σε σχολικές μονάδες πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Γυμνάσιο Κορινού το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών», που οργάνωσε ο Τομέας Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στην εκπαίδευση των μαθητών σε βασικά θέματα Πρώτων Βοηθειών και περιλαμβάνει τις ενότητες: Θλάσεις-Τραύματα-Αιμορραγίες. Δήγματα ζώων-Αλλεργίες-Δηλητηριάσεις. Κακώσεις σκελετού (Διάστρεμμα-Εξάρθρημα-Κάταγμα). Εγκαύματα-Ηλεκτροπληξία-Επιληψία. Απώλεια Αισθήσεων-Θέση ανάνηψης-Ξένα σώματα. Ασφυξία-Καρδιακό επεισόδιο-ΚΑΡΠΑ. Πρακτική εξάσκηση-Αξιολόγηση.

Ενημέρωση στους μαθητές 

Η υπεύθυνη Εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού κ. Χρύσα Ράπτη με ιδιαίτερη επιμέλεια ενημέρωσε αναλυτικά τους μαθητές της Β’ ΚΑΙ Γ’ τάξης  για τα παραπάνω θέματα και έκανε επίδειξη του τρόπου παροχής πρώτων βοηθειών. Επιπλέον απάντησε σε όλες τις απορίες των μαθητών προτείνοντάς τους συγκεκριμένους τρόπους προστασίας από τραυματισμούς. Στο τέλος του προγράμματος διανεμήθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες σχετικό ενημερωτικό υλικό του Ερυθρού Σταυρού.

Ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Κορινού αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν δημόσια τον Τομέα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και να συγχαρούν την Εκπαιδεύτρια κ. Χρύσα Ράπτη για την άψογη ενημέρωση των μαθητών του σχολείου. Πρωτοβουλίες όπως αυτή συμβάλλουν αποτελεσματικά στην πρόληψη και επιτυχή αντιμετώπιση περιστατικών τραυματισμών που δυστυχώς εκδηλώνονται συχνά στις σχολικές μονάδες της χώρας μας.

 

Γυμνάσιο Κοριού Πρώτες Βοήθειες Τομέας Νοσηλευτικής Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Χρύσα Ράπτη

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top