Πέμπτη 15 Νοε 2018 20:55      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

H Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) μεταφέρεται στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου για μια συναυλία με αέρα Τσεχίας στις 7 Ιουλίου 2018. Μαζί της δύο άνθρωποι γέννημα θρέμμα της Πιερίας: ο μαέστρος Βλαδίμηρος Συμεωνίδης και ο σολίστ Πάρης Τσενίκογλου. Η ΚΟΘ θα ερμηνεύσει έργα Ρόμπερτ Σούμαν: το Κονσέρτο για Πιάνο, Αντονίν Ντβόρζακ: την Ενάτη συμφωνία – την πιο γνωστή Ενάτη μετά του Μπετόβεν- και Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ: Την Εισαγωγή από Ντον Τζιοβάνι.   

Ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης – μαέστρος της ΚΟΘ- σκέφτηκε πως εφόσον τιμώμενη χώρα του Φεστιβάλ Ολύμπου φέτος είναι η Τσεχία καλό θα ήταν το πρόγραμμα να σχετίζεται με αυτή. Έτσι επέλεξε την 9η Συμφωνία –του Νέου Κόσμου- του Ντβόρζακ του σημαντικότερου Τσέχου μουσικού ο οποίος μάλιστα την παρουσίασε και στη Νέα Υόρκη στις αρχές του περασμένου αιώνα. Επίσης, τον Ντον Τζιοβάνι του Μότσαρτ. Η σχέση του έργου με την Τσεχία είναι πως έκανε πρεμιέρα στην Πράγα. Τέλος, το έργο του Σούμαν κονσέρτο για πιάνο, ένα από τα δημοφιλέστερα, το οποίο ταιριάζει απόλυτα στον σολίστ, έναν πάρα πολύ σπουδαίο Κατερινιώτη ο οποίος διαπρέπει στην Αυστρία τον Πάρη Τσενίκογλου. Ακόμη, αναφορικά με τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου ο κος Συμεωνίδης είπε πως είναι πολύ σημαντικό για κάθε καλλιτέχνη να παίζει σε φορτισμένους με τέτοια ενέργεια και φυσική ομορφιά χώρους στις παρυφές του Ολύμπου, πολύ δε περισσότερο για τον ίδιο που κατάγεται από εκεί. 

Από τη δική του πλευρά ο σολίστ Πάρης Τσενίκογλου δήλωσε πως τόσο ο χώρος όσο και η συνεργασία με την ΚΟΘ είναι σημαντική, πως έχουν ξαναπαίξει στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου αν και με διαφορετικό πρόγραμμα. Ανέφερε πως είναι η 3η φορά που συνεργάζεται με τον Βλαδίμηρο Συμεωνίδη και πως χαίρεται ιδιαίτερα και για τη σημαντικότητα του αρχαιολογικού χώρου με την καταπληκτική ατμόσφαιρα καθώς και για τη συνεργασία με την ΚΟΘ. Σε ό,τι αφορά το έργο που θα ερμηνεύσουν ανέφερε πως είναι το Κονσέρτο για Πιάνο, από τα δημοφιλέστερα του ρομαντικού συνθέτη Σούμαν, το οποίο έχει πολύ μεγάλες τεχνικές και μουσικές απαιτήσεις.

Συμφώνησαν με τον μαέστρο πως αυτό το έργο, το οποίο είναι από τα σπουδαιότερα κονσέρτα για πιάνο, είναι η κατάλληλη επιλογή για τον χώρο και για μια ανοιχτή συναυλία. Τέλος πως ο ίδιος ζώντας επί δεκαπενταετίας στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα παίξει στο κοινό της γενέτειράς του, της Κατερίνης, θα κάνει αυτό που αγαπά και θα το μοιραστεί με τους δικούς του ανθρώπους. 

Ώρα έναρξης: 21: 30 
Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ
Προπώληση:  10 ευρώ  

Για τους συναδέλφους αναφέρουμε πως σε περίπτωση που θέλουν να έρθουν να παρακολουθήσουν τη συναυλία της ΚΟΘ θα είναι δυνατή η μετάβασή τους στο Δίον με πούλμαν που θα μισθώσει ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου. Βασική προϋπόθεση είναι φυσικά να καλυφθούν οι θέσεις –βάσει των οποίων θα οριστεί και η τιμή του εισιτηρίου της μετάβασης την οποία θα επωμιστεί έκαστος. Ο Οργανισμός προτίθεται δε να ορίσει την τιμή του εισιτηρίου της συναυλίας στα 5 ευρώ.  Θα θέλαμε να μας δηλώσετε ενδιαφέρον στα τηλέφωνα που σας έχουμε δώσει ώστε να γνωρίζουμε πόσοι ενδιαφέρονται για να πράξουμε αναλόγως. 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία

Ελίνα Διαμαντοπούλου

Δήμητρα Μακρή

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top