Πέμπτη 24 Ιαν 2019 6:58      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χιλιάδες συνταξιούχοι μπροστά στη Βουλή

Το δικαίωμα στη ζωή διεκδικούν χιλιάδες συνταξιούχοι οι οποίοι βρέθηκαν στο Σύνταγμα στην μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση. Το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό, ενώ στους γύρω δρόμους επικρατεί κυκλοφοριακό χάος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στη διαδήλωση μετέχουν σχεδόν 3.000 συνταξιούχοι.

Περισσότερα από 70 πούλμαν γεμάτα συνταξιούχους από όλη την Ελλάδα έφτασαν στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στην μεγάλη πανσυνταξιουχικη συγκέντρωση ενάντια στα νέα μέτρα που θα συρρικνώσουν κι άλλο τις συντάξεις.

Οι Πανσυνταξιουχικές οργανώσεις διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα «φωτιά», τα οποία μόλις θα εφαρμοστούν, οι συνταξιούχοι θα δουν ακόμα μια μείωση στην ήδη πενιχρή σύνταξη τους.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των συνταξιούχων ζητούν να μην εφαρμοστεί τίποτα από τα νέα μέτρα, παρόλο που είναι μνημονιακές δεσμεύσεις, αλλά ταυτόχρονα να καταργηθούν και τα παλιά μέτρα, επαναφέροντας τις συντάξεις στο αρχικό τους στάδιο.

Από την άλλη πλευρά η προοπτική μείωσης των επικουρικών συντάξεων είναι σχεδόν δεδομένη, αφού οι πρόσφατες εγκύκλιοι από το υπουργείο Εργασίας ενεργοποίησαν μόνιμο μηχανισμό συνεχούς μείωσης αυτών, με τον υπολογισμό των νέων συντάξεων να είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τους οικονομικούς δείκτες και πιο συγκεκριμένα με την ύφεση ή αντίστοιχα την ανάπτυξη, την ανεργία, τους μισθούς αλλά και τη γήρανση του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, οι συνταξιούχοι μαγείρεψαν και μοίρασαν φασολάδα και ακολούθως άρχισαν να μπαίνουν στα πούλμαν για το ταξίδι της επιστροφής στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Συνταξιούχοι Βουλή Περικοπές Σύνταξη

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top