Τρίτη 21 Αυγ 2018 3:52      

Χωρίς δασκάλα οι μαθητές τη Δ΄ Τάξης του A' Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού

Κενά σε ορισμένες τάξεις και σχολεία της Πιερίας παρουσιάστηκαν ενώ η σχολική χρονιά είναι σε εξέλιξη εξαιτίας αποσπάσεων εκπαιδευτικών για τις οποίες το υπουργείο δεν φρόντισε για την αντικατάσταση τους. Μια τέτοια  περίπτωση είναι η Δ΄ Τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού όπου η δασκάλα πήρε απόσπαση ως συντονίστρια εκπαίδευσης των προσφύγων, χωρίς όμως να υπάρχει αντικαταστάτης. 

Την Τρίτη, αντιπροσωπεία γονέων του Δημοτικού σχολείου Κολινδρού επισκέφτηκαν τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Συριανίδη όπως και του εξέθεσαν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στα παιδιά της τετάρτης τάξης του Α΄ Δημοτικού. 

Όπως είπε στο «Ο.Β» ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Συριανίδης έχουν γίνει ενέργειες από πλευράς της διεύθυνσης και σε τέσσερις μέρες θα έχει καλυφθεί το κενό, όπως επίσης και στην περίπτωση του Μοσχοχωρίου όπου και εκεί υπάρχει κενό.

Συνολικά,  όπως επεσήμανε, χρειάζονται ακόμη τέσσερις εκπαιδευτικοί συμπεριλαμβανομένου και της περίπτωσης του Κολινδρού. Οι άλλοι δύο εκπαιδευτικοί αφορούν το 18ο δημοτικό σχολείο καθώς αυτή τη στιγμή λειτουργούν δύο τάξεις με 27 παιδιά. Ο σχεδιασμός είναι να «σπάσουν» σε τέσσερις ώστε ο αριθμός των μαθητών να είναι μικρότερος. 

«Η κατάσταση είναι αντιμετωπίσιμη» όπως ανέφερε ο κ. Συριανίδης και οι δυσλειτουργίες που παρουσιάστηκαν θα αντιμετωπιστούν το γρηγορότερο δυνατό.  

Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού Δάσκαλος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top