Κυριακή 25 Οκτ 2020 18:56      

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ

ΤΟ «ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ»

Εφοδιασμένα με μάσκες τα παιδιά μπήκαν στα σχολεία

Με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, με πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με χαμόγελα και αισιοδοξία έγινε χθες το πρωί, ο καθιερωμένος αγιασμός στις Σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης. Ο Δήμος μερίμνησε να είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά, με ασφάλεια για την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς έγκαιρα, πριν την έναρξη λειτουργίας τους, όλοι οι χώροι των σχολείων είχαν καθαριστεί και απολυμανθεί σχολαστικά, ενώ έγινε και η διανομή του απαιτούμενου υγειονομικού υλικού.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του 4ου δημοτικού σχολείου Κατερίνης Δ. Καραμούζας, τα παιδιά ήλθαν στο σχολείο εφοδιασμένα με τις μάσκες τηρώντας τα μέτρα. Ανάλογη ήταν η εικόνα στο 4ο γυμνάσιο και λύκειο με τους μαθητές και μαθήτριες να προσέρχονται με τις μάσκες χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Ο αγιασμός ήταν διαφορετικός κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες και με λίγα παιδιά στο προαύλιο των σχολείων. Στη συνέχεια οι ιερείς περνούσαν από τις τάξεις με τα παιδιά μέσα.

Εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γονέων και εκπρόσωποι των αρχών του νομού εξέφρασαν τις ευχές τους για μια καλή σχολική χρονιά με την ελπίδα να κυλήσουν όλα ομαλά χωρίς προβλήματα.

Τις ευχές του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου προς την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και γονείς, για καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, μετέφεραν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της Διοίκησης του Δήμου.

Παράλληλα, όπως επισημάνθηκε, εν μέσω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης και των αλλαγών που επέφερε στην εκπαιδευτική διαδικασία, η δημοτική αρχή και οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, ενώ το σύνολο των υπηρεσιών τίθεται στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας, για όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου. Επιπλέον χθες, έγιναν συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολείων, ιεραρχώντας τις ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων έτσι ώστε να γίνουν οι παρεμβάσεις του Δήμου Κατερίνης, με προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας, υγιεινής και λειτουργικότητας.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top