Σάββατο 6 Ιουν 2020 18:07      

Χωρίς ρεύμα σπίτια, κατολισθήσεις και πλημμύρες στο Δήμο Δίου - Ολύμπου

 

ΣΕ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στον δήμο Δίου Ολύμπου, που προήλθαν από την κακοκαιρία που ξεκίνησε από προχθές και “χτύπησε” και τον νομό Πιερίας. Τα πιο σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στον δήμο Δίου Ολύμπου και συγκεκριμένα σε Πλαταμώνα και Λεπτοκαρυά καθώς οι ποσότητες νερού που έπεσαν εκεί το βράδυ ήταν πολύ περισσότερες από τις άλλες περιοχές.

Πολλά σπίτια στον Πλαταμώνα είναι χωρίς ρεύμα λόγω βλαβών που έγιναν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν, Πλαταμώνα,στο hotel Όλυμπος , όπου ο δρόμος από Φλοίσβο μέχρι και Κύματα παρέμεινε κλειστός μέχρι να θεωρηθεί ξανά η διάβαση ασφαλής. Δρόμοι έκλεισαν και χείμαρροι ξεχείλισαν. Το παραλιακό μέτωπο στον Πλαταμώνα έχει πλημμυρίσει σχεδόν όλο, η Πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε σε έξι περιστατικά.

Προβλήματα για τους ίδιους λόγους υπάρχουν και στις γύρω περιοχές λόγω του μεγάλου όγκου νερού που έπεσε. Γέφυρα είναι έτοιμη να καταρρεύσει , χείμαρροι έχουν φουσκώσει και η κατάσταση είναι δύσκολη.

Από νωρίς το πρωί χθες είχαν κλείσει οι επαρχιακοί δρόμοι από Κονταριώτισα προς Άγιο Σπυρίδων, από Καρίτσα προς Βροντού ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειαζόταν στο κομμάτι του παράπλευρου δρόμου από το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου προς Λεπτοκαρυά.

Κακοκαιρία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top