Δευτέρα 25 Μάιος 2020 23:46      

Χρησιμοποιείται ξανά η υδρευτική γεώτρηση στη Ν. Τραπεζούντα με απόφαση της ΔΕΥΑΚ

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

Την απόφαση να χρησιμοποιήσουν ξανά από την περασμένη Παρασκευή την γεώτρηση στη Ν. Τραπεζούντα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής, πήρε η διοίκηση της ΔΕΥΑ Κατερίνης. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Στέργιος Μπουσνάκης, για την εξομάλυνση της λειτουργίας των υδρευτικών εγκαταστάσεων αποφασίσθηκε η επαναλειτουργία της υφιστάμενης αλλά ανενεργής υδρευτικής γεώτρησης της Ν. Τραπεζούντας.

Διασφάλισης της ποιότητας του νερού

Συγκεκριμένα μετά την λήψη τόσο των φυσικοχημικών και μικροβιολογικών αποτελεσμάτων όσο και του ελέγχου των επιμολυντών νερού προκύπτει πως η εν λόγω υδρευτική γεώτρηση μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Για τον λόγο αυτό η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. από την περασμένη Παρασκευή έθεσε σε επαναχρησιμοποίηση την εν λόγω γεώτρηση. Όπως τονίζεται, σε κάθε περίπτωση η όποια θολερότητα θα αντιμετωπίζεται από το φίλτρο που έχει τοποθετηθεί στον χώρο της δεξαμενής ύδρευσης και για την εν λόγω γεώτρηση θα λαμβάνονται συχνά δείγματα νερού για την διασφάλιση της καταλληλότητας του χορηγηθέντος ύδατος.

Περιορισμό της κατανάλωσης

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης ζητά για μια ακόμη φορά την κατανόηση και υπομονή από την πλευρά των κατοίκων της Ν. Τραπεζούντας προσδοκώντας στην επίλυση των προβλημάτων της υδροδότησης αρχής γενομένης από την σημερινή ημέρα. «Κάνουμε δε έκκληση για τον περιορισμό της κατανάλωσης του πολύτιμου νερού σε βασικές ανάγκες», υπογραμμίζει.

ΔΕΥΑΚ

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top