Δευτέρα 3 Αυγ 2020 20:12      

Χρώμα κόκκινο για τον Άγιο της Αγάπης στα καταστήματα της Κατερίνης

Ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν ευρέως αναγνωρισμένος ρωμαιοκαθολικός άγιος του 3ου αιώνα και τιμάται στις 14 Φεβρουαρίου. Από τον Μεσαίωνα, συνδέεται με μια παράδοση γαλήνιας αγάπης.

Στην Αγγλικανική,[6] και στις Λουθηρανικές εκκλησίες, ο Άγιος Βαλεντίνος εορτάζεται στις 14 Φεβρουαρίου.[7] Στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, ο Άγιος Βαλεντίνος εορτάζεται στις 6 Ιουλίου.[8][9] Το 1969 η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία τον αφαίρεσε από το Γενικό Ρωμαιοκαθολικό Ημερολόγιο, αφήνοντας το λειτουργικό εορτασμό του στα τοπικά ημερολόγια, παρόλο που η χρήση των προ του 1970 ημερολογίων επιτρέπεται.[10] Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία τον αναγνωρίζει ως άγιο, και τον αναφέρει στη καταχώρηση της 14ης Φεβρουαρίου στη Ρωμαιοκαθολική Μαρτυρολογία,[11].

Στην Κατερίνη τα καταστήματα τήρησαν την παράδοση και έδωσαν χρώμα γιορτινό τιμώντας τον άγιο της Αγάπης. Τα ζαχαροπλαστεία γέμισαν κοκκινες καρδιές, τα ανθοπωλεία κόκκινα τριαντάφυλλα και στα καταστήματα ρούχων το χρώμα της φωτιάς κυριάρχησε. Χρόνια πολλά με πολύ πολύ αγάπη για όλους!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άγιος Βαλεντίνος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top