Πέμπτη 27 Φεβ 2020 21:55      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στηρίζει την «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα»

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου υποστηρίζοντας για άλλη μια χρονιά την δράση του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα, θα ενσωματώσει για δέκατη συνεχόμενη χρονιά τη δράση αυτή στις δραστηριότητες της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης. 

Ο στόχος της δράσης 

Κύριος στόχος της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την Οδική Ασφάλεια, μέσω της ενημέρωσης, προάγοντας παράλληλα πολύτιμα μηνύματα στους οδηγούς, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους, ότι «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί». Έτσι, στις 21 Οκτωβρίου και σε ταυτόχρονα 28 πόλεις της Ελλάδας και 30 άλλες Ευρωπαϊκές χώρες θα διοργανωθεί η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Εκείνο το βράδυ, εθελοντές εργαζόμενοι της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου θα βρίσκονται : Στον Αλμυρό στο club Collibri . Στη Λάρισα στο caf?/bar/restaurant Οξυγόνο, και στην Κατερίνη στο bar tessera για να ενημερώσουν τον κόσμο για την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση. 

Ενημέρωση και συμμετοχή 

Οι επισκέπτες θα επιλέξουν από την παρέα τους τον «οδηγό της παρέας» ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο θα είναι υποχρεωμένος να μη καταναλώσει αλκοόλ όλο το βράδυ.

Οι εθελοντές θα ζητήσουν από τον «οδηγό της παρέας» να φορέσει ειδικό βραχιολάκι για να είναι αναγνωρίσιμος. Κατά την αποχώρησή του ο «οδηγός της παρέας» θα περάσει εθελοντικά από φιλικό αλκοτέστ για να αποδειχθεί αν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει θα επιβραβεύεται με κάποιο δώρο, ενώ σε άλλη περίπτωση οι εθελοντές θα τον παροτρύνουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί. 

Από τα αποτελέσματα θα προκύψουν στατιστικά, τα οποία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» μελλοντικά.
Ραντεβού λοιπόν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου για να διασκεδάζουμε πάντα με ασφάλεια!

Το μήνυμα της βραδιάς είναι:  «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας»…

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Οδική ασφάλεια

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top