Δευτέρα 25 Ιαν 2021 21:29      

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΝΤΑΝΤΑΜΗ – «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ» ΜΙΛΑ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ

Χ. Σιδηροπούλου: Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και τα παιδιά μας να υπηρετήσουμε τον τόπο μας στοχεύοντας στη συνολική πρόοδο

 

Χριστίνα γιατί είσαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης;

Πιστεύω ότι είναι η ώρα να μπουν στο Δημοτικό Συμβούλιο άνθρωποι νέοι, άφθαρτοι που όμως έχουν γνώσεις και εμπειρία. Είναι καθολική απαίτηση πλέον η ανανέωση στον Δήμο. Θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία των συνδημοτών μου γιατί πιστεύω ότι η Κατερίνη είμαστε εμείς,  οι άνθρωποι που επιλέξαμε την Κατερίνη για να ζήσουμε, να εργαστούμε, να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Εμείς διαμορφώνουμε τις γειτονιές της, εμείς ζούμε τα προβλήματά της και εμείς γνωρίζουμε τις λύσεις που αναζητούμε να γίνουν πράξη. Δηλώνω παρούσα σ’ αυτές τις εκλογές γιατί θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για έναν Δήμο με αξιώσεις. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, στους προγόνους μας και κυρίως στα παιδιά μας. 

Πως η δημοσιογραφική σου πορεία μπορεί να βοηθήσει τον τόπο μας; 
Ως Δημοσιογράφος της Πιερίας, εδώ και 18 χρόνια καταγράφω προβλήματα, προτάσεις, δεσμεύσεις. Πολλές φορές αισθάνθηκα ότι ίδια προβλήματα βγαίνουν στην επιφάνεια συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Για παράδειγμα, τα προβλήματα της παραλιακής ζώνης στην έναρξη της τουριστικής σεζόν. Θα μπορούσα να αλλάζω απλά την ημερομηνία σ’ αυτά τα ρεπορτάζ. Και αυτό είναι που με εξοργίζει. Πολλές φορές αισθάνθηκα ότι μελέτες και οραματισμοί που κατέγραψα για το ρεπορτάζ, ήταν τελικά ασκήσεις επί χάρτου για εντυπωσιασμό.  

Είπες ότι σε εξοργίζει να καταγράφεις ως δημοσιογράφος τα ίδια προβλήματα. Γιατί πιστεύεις ότι δεν μπορούν να επιλυθούν;
Έμαθα στη ζωή μου ότι όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος. Πιστεύω πως ότι δεν έχει γίνει ακόμη σ’ αυτόν τον τόπο είναι γιατί δεν υπήρξε θέληση ή ένας συνολικός ρεαλιστικός σχεδιασμός. Τα άλυτα προβλήματα έχουν μια απάντηση: Ανακυκλώνουμε στην εξουσία τους ίδιους ανθρώπους. Μιλάμε πολλές φορές για τα αυτονόητα που τελικά αποδεικνύεται στην πράξη ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Η δε αναπτυξιακή προοπτική του δήμου είναι από άλλο ανέκδοτο. Ως υπεύθυνη τύπου για 12 χρόνια στο Επιμελητήριο Πιερίας συνεργάστηκα με επιχειρηματίες. Πραγματικά χαίρομαι την ιδιωτική πρωτοβουλία αυτού του τόπου. Τραβά μπροστά με ότι δυνάμεις έχει. Για μένα είναι ανεξήγητο πως η επιχειρηματική (βιοτεχνική) μας ζώνη δεν έχει ακόμη ευπρεπής δρόμους και βλέπεις μεγάλες βιομηχανίες να προσεγγίζονται οδικά μέσω χαλικόδρομου. Τίποτα δεν με απογοητεύει περισσότερο από το να ακούω απαξιωτικά τη φράση «αυτό δεν είναι δική μας αρμοδιότητα». Ποιανού αρμοδιότητα είναι να γίνει ο δήμος μας ανθρώπινος, φιλόξενος, λειτουργικός;

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει για να αλλάξουμε;
Πιστεύω ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού μας είναι υπεύθυνο, ρεαλιστικό με επικέντρωση στη δημιουργία ενός Δήμου με ταυτότητα και αναπτυξιακή προοπτική. Σχεδόν όλοι οι συνδυασμοί έχουν ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα. Το θέμα όμως είναι ότι τα περισσότερα από αυτά παραμένουν ασκήσεις επί χάρτου. Οι συνδημότες μας πρέπει να επιλέξουν με κριτήριο ποιος Δήμαρχος και ποια ομάδα πραγματικά μπορεί και κυρίως θέλει να εφαρμόσει τις προγραμματικές του θέσεις. Νομίζω δεν χρειάζεται να ασκήσω κριτική, είναι οι διαδρομές όλων γνωστές. 13 χρόνια βλέπουμε το ίδιο έργο. Αν θέλουμε κάτι διαφορετικό ας το τολμήσουμε. Επίσης, πρέπει σε κάποια πράγματα να αλλάξουμε νοοτροπία και αυτό ξεκινά από το παράδειγμα που δίνει η ηγεσία αυτού του τόπου. Οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής οφείλουν να δίνουν το παράδειγμα. 

Πως αξιολογείς τη δεδομένη στιγμή την υφιστάμενη κατάσταση στον Δήμο Κατερίνης; 
Πιστεύω ότι ο δήμος μας είναι γεμάτος ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, γεμάτος ανεκπλήρωτη αξία που περιμένει να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί. Από τα παιδιά μας που φεύγουν σε πόλεις που τους προσφέρουν περισσότερα, μέχρι τα μικρά ζητήματα της καθημερινότητας. Μας άξιζαν περισσότερα. Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες. Συναντώ καθημερινά δημότες απογοητευμένους από τους πολιτικούς και τις πολιτικές. Τους κοιτώ στα μάτια και τους λέω υπάρχει ελπίδα για κάτι διαφορετικό αρκεί να εμπιστευτούμε τα σωστά άτομα. 

Γιατί με τον Γιώργο Νταντάμη;
Γιατί δεν είναι επαγγελματίας της πολιτικής. Ο στόχος του δεν είναι η θέση αλλά ο Δήμος. Γιατί με έκανε να πιστέψω ότι υπάρχει ελπίδα, να πιστέψω και πάλι στην πολιτική ηγεσία. Είναι ο μόνος που θα κάτσει σε όλη τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου στο στρόγγυλο τραπέζι και θα συνεργαστεί με όλους για το καλό του τόπου μας, ανεξάρτητα από τη θέση που θα του δώσουν οι δημότες μας. Πιστεύω ότι στο πρόσωπό του οι υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου έχουν αναγνωρίσει ήδη τον Δήμαρχό τους. 

Γιατί να σε ψηφίσουν οι συνδημότες μας;
Για την αλήθεια μου και την εντιμότητά μου. Θα είμαι στο Δημοτικό Συμβούλιο εκπρόσωπος του κάθε δημότη. Επίσης, για τη θέλησή μου που σε συνδυασμό με την εργασιακή μου εμπειρία μπορούν να δώσουν προσθετική αξία σε κάθε επόμενο βήμα της δημοτικής αρχή για την πρόοδο του τόπου. Η αλήθεια να λέγεται ήταν πάντα το δόγμα μου ως δημοσιογράφος. Ζητώ από τους συνδημότες μου να με εμπιστευτούν για έναν Δήμο που αξίζει να ζούμε. 

Γιώργος Νταντάμης δημοτικές εκλογές

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top