Παρασκευή 22 Μαρ 2019 14:17      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"Η Δημοτική Αρχή να δώσει επιτέλους απαντήσεις"

Μόλις έναν μήνα προ των Δημοτικών εκλογών του '14, η αίτηση για "συναίνεση" στην εν λόγω επένδυση απορρίφθηκε μετά βαΐων και κλάδων στο Δημοτικό συμβούλιο από την παράταξη του νυν Δημάρχου Σάββα Χιονίδη.

Αίφνης, 2,5 περίπου χρόνια μετά, οι ίδιοι άνθρωποι χωρίς καμία αιτιολόγηση, χωρίς όπως είχαν την υποχρέωση να παρουσιάσουν και να αναλύσουν στους πολίτες τα έργο με τα χαρακτηριστικά του, τα οφέλη και τις επιπτώσεις του, απαξιώνοντας δηλαδή τον ίδιο τον ρόλο και τον σκοπό του Δημοτικού συμβουλίου, αποφασίζουν να αλλάξουν την απόφασή τους.

Πότε είχαν δίκιο άραγε; Τότε ή τώρα; Γιατί βιάστηκαν και κρύφτηκαν; Υπάρχουν άραγε στοιχεία που δείχνουν ότι η επένδυση μπορεί να αποβεί εις βάρος του περιβάλλοντος ή της τοπικής κοινωνίας;  Και, εάν τίποτε από όλα αυτά δεν συμβαίνει, γιατί επιβάρυναν τους επενδυτές με αυτά τα 2,5 χρόνια καθυστέρησης; Ποιος παίρνει την ευθύνη;

Είναι η ίδια η Δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας που προκαλεί με τις πρακτικές της, τα ερωτήματα και τις αμφιβολίες. Αλλά και κάτι ακόμη χειρότερο: Την καχυποψία.
Η καχυποψία είναι αυτή που εκμεταλλεύεται και η αντιπολίτευση του Δήμου, μαζί με τους κυβερνητικούς βουλευτές και τις οργανώσεις τους.

Οι άνθρωποι της κυβέρνησης, παραβλέπουν ότι έχουν πια την ευθύνη της εξουσίας, και προτιμούν τον εύκολο δρόμο. Αυτόν που ξέρουν καλύτερα: Να καταγγέλλουν γενικά και, παράλληλα, να καπελώνουν τα κινήματα.

Και Δημοτική τους παράταξη, κινούμενη στο ίδιο μοτίβο, κατορθώνει με επιδεξιότητα να τάσσεται…. και με τον «Αστυφύλαξ» και με τον «Χωροφύλαξ». Κινδυνολογεί και καταγγέλλει με ευκολία μέσα από τα ΜΜΕ, βγάζει διαπρύσιους λόγους υπερασπιζόμενη το περιβάλλον στις συγκεντρώσεις, την ίδια στιγμή που στο Δημοτικό συμβούλιο ΔΕΝ καταψηφίζει την συγκεκριμένη πρόταση, αλλά, απλά, απέχει !!!

Ανάμεσα στις συμπληγάδες του δεξιού και αριστερού λαϊκισμού όμως, στέκονται οι πολίτες. Που έχουν γνήσιες και εύλογες απορίες και αγωνία για τον τόπο τους. Που στα μάτια τους απαξιώνεται το κράτος και η διοίκηση με τις αποφάσεις της.

Που παρακολουθούν την υποβάθμιση και απαξίωση των διαδικασιών του Δημοτικού συμβουλίου. Που φοβούνται και ανησυχούν, γιατί ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ.

Και δικαίως αντιδρούν.

Ζητούμε επιτέλους από την Δημοτική αρχή, να δώσει απαντήσεις.

Σε ό, τι αφορά στην δική μας στάση, ευελπιστούμε να συμβάλλουμε με την πλευρά των πολιτών, ώστε η δίκαιη αντίδρασή τους, να είναι και δημιουργική.  

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top