Σάββατο 11 Ιουλ 2020 2:23      

«Η ευκαιρία της ζωής της» παρουσιάζεται από την OFF ART

Ένας από τους ιδιαίτερους μονολόγους του βραβευμένους βρετανού δημιουργού Άλαν Μπένετ θα ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Μω με την ομάδα χοροθεάτρου OFF ART, σε συνεργασία με την Aντιδημαρχία πολιτισμού και επιστημών Λάρισας, να παρουσιάζει το έργο «Η ευκαιρία της ζωής της». Μια και μοναδική παράσταση για το κοινό της Κατερίνης, στο πλαίσιο των Ετεροτοπιών, εκδηλώσεων τέχνης και πολιτισμού, σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Ευθυμιάδη.

«Η ευκαιρία της ζωής της»(Her big chance), είναι ένας από τους μονολόγους του έργου «TALKING HEADS», σε σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία του  Βασίλη Νανάκη. Στον ρόλο της Λέσλυ η Ρούλα Καραφέρη αποδίδει μια ερμηνεία με εντάσεις, τρυφερότητα και χιούμορ!

Το πρόσωπο του μονολόγου είναι η Λέσλυ, μια ηθοποιός (?) που κάνει τα πάντα για να είναι μέσα στο κινηματογραφικό γίγνεσθαι της Αγγλίας. Προτάσσοντας πάντα τον απαράμιλλο επαγγελματισμό της, συμβιβάζεται χωρίς να ντρέπεται. Γνωρίζει πως δεν είναι καλύτερη από κανέναν και αυτό της δίνει μια ευελιξία τρομακτική, σοκαριστική. Σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο έχει πάντα ένα χαμόγελο για όλους και σχεδόν μια απάντηση για τα πάντα. Με αφέλεια και χιούμορ ξεπερνά κάθε εμπόδιο, ενώ η ελαφρότητα της είναι κυριολεκτικά αβάσταχτη! 

Ο Άλαν Μπένετ, ένας από τους δημοφιλέστερους βρετανούς δημιουργούς, είναι γνωστός για τα κινηματογραφικά του σενάρια και τα θεατρικά του έργα. Ως ηθοποιός έχει λάβει μέρος σε σημαντικές θεατρικές παραστάσεις καθώς και σε κινηματογραφικές ταινίες. Το 1994 διασκεύασε το δημοφιλές θεατρικό του "The Madness of George III" (Η τρέλα του βασιλιά Γεώργιου του Γ΄) για τον κινηματογράφο. Η ταινία προτάθηκε για τέσσερα Όσκαρ και κέρδισε εκείνο της Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης. Έχει τιμηθεί με Tony Καλύτερου Θεατρικού Έργου το 2004 για το έργο του "The History Boys", ενώ το 2005 έλαβε τον τίτλο του Συγγραφέα της Χρονιάς από το "Reader΄s Digest". 

Ο Βασίλης Νανάκης σπούδασε θέατρο στη δραματική σχολή  Ecole Florent  στο Παρίσι, με δάσκαλο τον Maurice Attias.  Στην Αθήνα έχει συνεργαστεί στο θέατρο και στον κινηματογράφο  με τους Γιάννη Ρήγα,  Ασπασία Κυρίμη, Άρη Ρέτσο, Γιάννη Σαπάκο, Σοφία Παπαχρήστου, Παντελή Βούλγαρη, Στέφανο Τζιβόπουλο, Frederic L’ Epee,  κ.α .

Το 2011 πήρε το 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης στο Φεστιβάλ Ελληνικού Έργου στο Βοτανικό στο Θέατρο Eliart  για τη σκηνοθεσία και την ερμηνεία του στην  παράσταση « Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» του Γ. Βιζυηνού 

Η Ρούλα Καραφέρη έχει Master (MDaT) από την Κρατική Ακαδημία Χορού (CODARTS) του Rotterdam και  είναι τακτικό μέλος του επαγγελματικού Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Οι πολύχρονες σπουδές στις σκηνικές τέχνες, με διακεκριμένους δασκάλους και σκηνοθέτες την ανεβάζουν συχνά στην σκηνή ως ηθοποιό. Η «ευκαιρία της ζωής της» είναι η πρώτη της συνεργασία με τον Β.Νανάκη. 

Σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία: Βασίλης Νανάκης, Ερμηνεία: Ρούλα Καραφέρη, Κινησιολογία: Βασίλης Νανάκης, Ρούλα Καραφέρη, Μουσική επιμέλεια: Κώστας Σταυριανός, Σκηνικά - Κοστούμια : Εβελίνα Δασκαλοπούλου, Φωτισμοί : Βασίλης Νανάκης.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

OFF ART | Άλλαν Μπέννετ ? “Η ευκαιρία της ζωής της”

Τετάρτη  27 Δεκεμβρίου 2017 ? Ώρα 21:00

Γενική είσοδος: 8 €

Θέατρο Μω ? Ν. Γεωργούλη 15 ? Κατερίνη

Τηλ. κρατήσεων: 23510 76228 ? theatromo@gmail.com

Θέατρο Μω Παρουσίαση Off Art

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top