Δευτέρα 23 Νοε 2020 17:52      

Η. Χατζηχριστοδούλου: "Στόχος μας η ανάδειξη της επιχειρηματικότητας"

Από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου θα διαρκέσει η φετινή εμποροβιοτεχνική έκθεση Πιερίας και Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ανέφεραν οι συνδιοργανωτές της έκθεσης, το Επιμελητήρια   Πιερίας, η Αντιπεριφέρεια και ο Δήμο Κατερίνης. Η Αντιπεριφέρεια και ο Δήμος Κατερίνης θα διαθέσουν το ποσό των 15 χιλιάδων ευρώ έκαστος, ενώ το Επιμελητήριο περίπου 25 χιλιάδες ευρώ.

Επιπλέον όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου,  ο δήμος θα παραχωρήσει την έκταση στην οποία γίνεται η εμποροβιοτεχνική έκθεση στον Επιμελητήριο με σταθερή κλειστή κατασκευή, ώστε να φιλοξενούνται εκθέσεις, συνέδρια και άλλες δράσεις καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ο χρονικός ορίζοντας είναι τα δυο χρόνια όπως είπε  ο κ. Χατζηχριστοδούλου, μέχρι να γίνουν  όλες οι διαδικασίες και παρεμβάσεις.    

Οι τιμή του τετραγωνικού είναι στα 21 ευρώ, ενώ πέρυσι η επισκεψιμότητα έφτασε τους  18 χιλιάδες  επισκέπτες.  Επιπλέον από φέτος θα υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένος χώρος για παιδιά μικρής ηλικίας. 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας 

«Πρόκειται  για μια μεγάλη δράση  την οποία στηρίζουμε και πιστεύουμε. Είναι ένα γεγονός που πέρα από τον εμπορικό χαρακτήρα του αποτελεί κοινωνικό , πολιτιστικό αλλά και τουριστικό γεγονός. Αποτελεί ένα πόλο έλξης» τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.  Όπως πρόσθεσε στηρίζουν το θεσμό από το 2011, και στη φετινή έκθεση η Π.Ε Πιερίας θα βρίσκεται με δικό της χώρο για να ενημερώνει τους επισκέπτες και το ρόλο και τις δράσεις της Αντιπεριφέρειας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου

Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου  επεσήμανε ότι η προσπάθεια ξεκίνησε το 2009 με στόχο την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας, των υπηρεσιών, του εμπορίου και τω μεταποιητικών μονάδων. «Ξεκινήσαμε με απειρία αλλά με τη βοήθεια του Δ.Σ συνεχίσαμε με επιτυχία και αποκτήσαμε την εμπειρία» τόνισε ο κ. Χατζηχριστοδούλου. 

Το 2012  με τη συναίνεση των επιμελητηρίων  της Μακεδονίας, η έκθεση  μετατράπηκε σε Κεντρικής Μακεδονίας,  και αποτελεί όπως είπε ο πρόεδρος του Επιμελητήριου το δεύτερο μεγάλο επιχειρηματικό  γεγονός μετά τη ΔΕΘ.

Η στήριξη και η χρηματοδότηση της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου Κατερίνης όπως τόνισε ο κ. Χατζηχριστοδούλου είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι έτσι, δίνεται η δυνατότητα να μπορούν οι επιχειρηματίες να συμμετέχουν με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή ανά τετραγωνικό στην έκθεση. «Όταν σε όλη την χώρα η τιμή ανά τετραγωνικό σε εκθέσεις είναι 60 ευρώ, στην δική μας είναι 21 ευρώ το τετραγωνικό. Για παράδειγμα για 20 τ.μ. θα πληρωθεί το ποσό των 400 ευρώ» πρόσθεσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τόνισε ότι ο δήμος στηρίζει τους θεσμούς και τις πρωτοβουλίες που γίνονται είτε από πρόσωπα είτε από φορείς. «Όλοι μαζί  μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα» επεσήμανε και  πρόσθεσε ότι οι πρωτοβουλίες αυτού του είδους βοηθούν στην ανάπτυξη του νομού. «Η έκθεση είναι μια απάντηση στην κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χιονίδης. 

Αναφερόμενος στην παραχώρηση του χώρου, συμπλήρωσε ότι ήταν ένα πάγιο αίτημα του φορέα.  «Θα γίνει παραχώρηση 6- 10 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κλειστού χώρου. Ο ανοιχτός χώρος θα παραμείνει και θα γίνονται κανονικά οι υπόλοιπες εκδηλώσεις, όπως το πανηγύρι. Ο χώρος που θα είναι ελεύθερος στο σύνολο των 40 στρεμμάτων θα είναι 25 στρέμματα. Για το πανηγύρι χρειάζονται 20 στρέμματα, επομένως φτάνουν» τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης. 

8η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Ηλίας Χατζηχριστοδούλου Επιμελητήριο Πιερίας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top