Τρίτη 2 Ιουν 2020 20:09      

Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Μηχανήματα και εργαζόμενοι της Αντιπεριφέρειας  επιχειρούσαν σε όλο το νομό 

 ΠΟΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΒΑΡΟΣ

Με την έναρξη των φαινομένων, συνεργεία αυτοψιών της αντιπεριφέρειας βρέθηκαν στο  οδικό δίκτυο, έτσι ώστε και με τις πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας και την Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πιερίας, γινόταν καταγραφές των ζημιών και των προβλημάτων και από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, μηχανήματα της ΠΕ Πιερίας, μεθοδικά και ιεραρχικά προχωρούσαν στην αποκατάσταση των ζημιών, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη διέλευση των τροχοφόρων.

Στην 13η επαρχιακή οδό

Μηχανήματα της ΠΕ Πιερίας, έκαναν παρεμβάσεις στην 13η Επαρχιακή Οδό (από την Ανδρομάχη μέχρι και τα όρια του Νομού) απομακρύνοντας λάσπες και πέτρες, αλλά και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου ευθύνης της ΠΕ Πιερίας που χωροθετούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου Δίου – Ολύμπου, διασφαλίζοντας την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο καθαρισμός των ρεμάτων απέδωσε

Είναι εμφανή τα αποτελέσματα του καθαρισμού ρεμάτων και ποταμών που έχουν ήδη ολοκληρωθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, σε προηγούμενο χρόνο με αποτέλεσμα σε εκείνες τις περιοχές να μην έχουν καταγραφεί προβλήματα από τον όγκο του νερού που μεταφέρεται. Ενδεικτικά σύμφωνα με την ααντιπεριφέριεια  στις περιοχές Ξηρολακίου, Ορλιά, Δρεμπίνας, Παπαλάκου, Ζηλιάνας, Τοπόλιανης, ρέμα Αγίου Γεωργίου Σκοτίνας και στις τάφρους Εφέσου, Βαρυκού, Λιτοχώρου, Πλατανακίων, δεν  παρατηρήθηκαν προβλήματα από τα χθεσινά  έντονα καιρικά φαινόμενα.

Συνεργασία και αλληλοενημέρωση

Στη διάρκεια της ημέρας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, τον Αναπληρωτή Διευθυντή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πιερίας, τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον Διευθυντή της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ σε συνεχόμενη τηλεφωνική επικοινωνία βρισκόταν με τους τρεις Δημάρχους αλλά και τους εκπροσώπους αυτών για την πορεία αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και καταγραφεί από την κακοκαιρία.

Όπως ανέφερε η κα Μαυρίδου «άμεση προτεραιότητα είναι να προστατευτεί ο πληθυσμός της Πιερίας».

Προσοχή από τους πολίτες

Ωστόσο, οι πολίτες πρέπει να μην υποτιμούν την ένταση, την έκταση και την σοβαρότητα των καιρικών φαινομένων και πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας. Πιο συγκεκριμένα, τα προτεινόμενα μέτρα αυτοπροστασίας στις ιρλανδικές διαβάσεις! Γιατί; Τα ατυχήματα και η απώλεια ζωής κατά τη διέλευση ιρλανδικών διαβάσεων είναι συχνό φαινόμενο.

 Τι είναι οι ιρλανδικές διαβάσεις; Υπάρχουν σημεία στο οδικό δίκτυο, όπου ο δρόμος διασταυρώνεται με χειμάρρους και δεν υπάρχει γέφυρα. Για τη διευκόλυνση της τοπικής κυκλοφορίας των οχημάτων εφαρμόζεται πρόχειρη κατασκευαστική λύση (τσιμεντόστρωση). Η κατασκευή αυτή ονομάζεται ιρλανδική διάβαση. Δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή. Δε διασχίζουμε τις ιρλανδικές διαβάσεις πεζοί ή με όχημα,

όταν κατακλύζονται από νερά. Υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή μας!   Δεν υπερεκτιμούμε τις δυνατότητες του οχήματός μας. Κάνουμε λίγα χιλιόμετρα παραπάνω και φτάνουμε με ασφάλεια στον προορισμό μας, επιλέγοντας μια άλλη διαδρομή.

Κακοκαιρία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top